Anmäla film

Med anledning av utvecklingen kring COVID-19 så håller vi öppet för anmälningar till våra tre tävlingssektioner ytterligare en månad. Ny deadline är 30 juni. 

 

Från 1:a januari till 30:e juni tar vi emot anmälningar till tävlingssektionerna på den 39:e Uppsala Kortfilmfestival. Svenska kortfilmer kan anmäla sig till den Nationella tävlingssektionen eller Kortfilmfestivalen UNG. För dessa två tävlingssektioner tar inte festivalen ut någon anmälningsavgift. För anmälan av kortfilmer från andra länder än Sverige, byt till den engelska versionen av hemsidan.

 

Anmälan till Nationella tävlingssektionen eller Kortfilmfestivalen UNG

All svensk kortfilm producerad under 2019 och 2020 med en speltid som inte överstiger 40 minuter går bra att anmäla. Anmälan görs på anmälningsplattformen www.shortfilmdepot.com. Alla filmer som anmäls till den Nationella tävlingssektionen bedöms även för den Internationella tävlingssektionen. Svenska filmer ska därför endast anmälas till den Nationella tävlingssektionen och/eller Kortfilmfestivalen UNG.

Sista anmälningsdag är 30 juni 2020.

 

Klicka på länken nedan för att läsa de fullständiga festivalreglerna och skapa ditt medlemskonto om du inte redan har ett. Sedan är det bara att ladda upp och anmäla din film.


Länk till Shortfilmdepot: www.shortfilmdepot.com

 


Uttalande angående COVID-19:

Den 39:e Uppsala Kortfilmfestival planeras äga rum 19-25 oktober 2020. Just nu arbetar vi med siktet på att genomföra en festivalvecka fullmatad med visningar, evenemang, samtal och möten i Uppsalas biografer.

I ljuset av osäkerheten kring utvecklingen av COVID-19 finns förstås en risk att större sammankomster och evenemang inte är tillrådliga i oktober. För allas hälsa och välbefinnande följer festivalen händelseutvecklingen noga och efterföljer officiella föreskrifter och rekommendationer. Med anledning av detta undersöker vi nu också alternativa sätt att skapa möten mellan filmare, bransch och publik. Vi hoppas innerligt kunna välkomna er till en fullskalig festivalupplevelse i höst, och allra minst kommer våra tre tävlingssektioner att genomföras och årets utvalda filmer visas för publik och bransch, i biograf eller virtuellt.

Vi vill tacka alla filmare, samarbetspartners och bidragsgivare för ert fortsatta stöd. Vi kommer att hålla er informerade allt eftersom den rådande situationen utvecklas.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe