Barnfilmsturné 2020

Under våren 2020 är festivalen ute på turné i Uppland och visar film för barn i åldrarna 7-12 år. Turnén genomförs med stöd från Region Uppsala.

Visningar:
19/3 – Sävja (skolvisningar)
20-21/4 – Gottsunda (skolvisningar)
11/5 – Knivsta (skolvisningar)
12-13/5 – Östhammar (skolvisningar)

Samtliga inbokade visningar under vårterminen är inställda på grund av rådande läge. Vi planerar för nya visningar under hösten.

Kontakta oss gärna för mer information: info@shortfilmfestival.com


Filmprogram 7-9 år (55 min)

COEUR FONDANT (Benoît Chieux, France, 2019, animation, fransk dialog, 12 min)
För att kunna äta chokladkladdkaka med sin kompis, måste Anna gå igenom en isig skog. Skogen hemsöks av en ny invånare, en skräckinjagande skäggig jätte. Alla djur som träffar på honom försvinner och Annas väg går förstås rakt mot honom…men odjuret är snällare än man kan tro.

LA CAPA AZUL (Alejandra López, USA/Puerto Rico, 2018, spelfilm, spansk dialog, 5 min)
En liten pojke står inför utmaningen att rädda sin sjuka farfar från förödelsen som sprids av den farliga orkanen Maria.

CAT LAKE CITY (Antje Heyn, Tyskland, 2019, animation, utan tal, 7 min)
Percy Katt ser fram emot en lugn dag i Cat Lake City, katternas semesterparadis. Men det är inte som han väntade sig. Inte ens hans plats på handduken är så trygg som han hade trott.

MIRAL AUS PALÄSTINA (Sigrid Klausmann, Tyskland, 2018, dokumentär, arabisk dialog, 14 min)
Beith Jala omges av höga murar och ibland sparkar Miral boll mot dem. Det finns inga andra ställen att leka på. Miral är elva år och en talangfull fotbollsspelare. Hon drömmer om frihet och att spela i landslaget.

DUODROM (Basil Vogt, Schweiz, 2019, animation, utan tal, 9 min)
Alla har vi två sidor. Men när den minsta förskräckelse delar upp en i blyg hud å ena sidan och övermodigt skelett å den andra, är det mycket en måste göra för att få ihop sitt jag och finna harmoni igen.

SATURDAY’S APARTMENT (Jeon Seung Bae, Sydkorea, 2018, animation, utan tal, 7 min)
Ett höghus där fem familjemedlemmar kämpar mot alla ljud som hörs mellan våningarna. Kan det någonsin bli lugnt och tyst?


Filmprogram 10-12 år (65 min)

JAMILA (Sophie Vuković, Sverige, 2019, spelfilm, svensk och kurdisk dialog, 13 min)
Jamila ska uppträda i skolan med Maryam och hennes coola kompisar. Inget får distrahera Jamila idag, inte ens lillasyster Leilas frågor om deras asylansökan. Men när polisen dyker upp i skolan blir Jamila orolig. Ska hon uppträda och riskera sin och systerns säkerhet eller lämna skolan och riskera att förlora sina nya vänner?

NIGHT WALKS (Lizete Upite, Lettland, 2018, animation, lettisk dialog, 6 min)
Den här kvällen har Anna och hennes pappa bestämt sig för att gå hem genom skogen. Anna tar med en fackla och pappa tänder den åt henne. Den tysta skogen är lika förtrollande som skrämmande och den ljusa lågan är lika mycket skyddande som bländande.

FUCK LES GARS (Anthony Coveney, Kanada, 2018, spelfilm, fransk dialog, 9 min)
Alla i årskurs 6 hämtar sina jackor från skåpen och ett papper skickas diskret runt bland eleverna i riktning mot Anaïs. Hon öppnar pappret och ser att det är ett meddelande från Laurier. Med en kniv i hjärtat och ursinne i ögonen rusar hon iväg för att ge honom en örfil. När hjärtat krossas för första gången så känns det.

BARADAR (Beppe Tufarulo, Italien, 2019, spelfilm, darisk dialog, 15 min)
Tioåriga Ali och hans artonåriga bror Mohammed har länge rest tillsammans när de tvingas skiljas från varandra. Tre år tidigare förstörde en bomb deras hem i Kabul och dödade deras föräldrar.

180CC (René Van Zundert, Nederländerna, 2018, dokumentär, nederländsk dialog, 17 min)
Den här sommaren vill Jose bara en sak: att få cykla med de beryktade Team Domina, en grupp med unga stuntcyklare från södra Rotterdam. På vägarna visar de världen vad de kan bäst: cykelhopp. Jose vet om riskerna med att delta i dessa livsfarliga tricks men vill ändå vara en del av gruppen.

Annonser