Festivalen gästar Malmö 16/4 & 7/5

photoFilm_Hundvakten

16 april och 7 maj gästar Uppsala Internationella Kortfilmfestival Blå Båten i Malmö. Visningarna arrangeras som picknickvisningar. Läs mer om visningarna på Blå Båtens hemsida. Filmerna som visas den 7 maj finns nedan.

Välkomna!

 

Filmer som visas den 7 maj:

 

WHALED WOMEN

SS och KK är två irriterande kvinnor som arbetar på kontoret för utveckling i Krabstadt, en liten stad dit de nordiska länderna har skickat sina oönskade. En dag blir ett gäng underliga varelser strandsatta vid kusten. SS och KK får i uppgift att hantera situationen.

Sverige 2012. Animation. 9 min. Regi: Ewa Einhorn, Jeuno Je Kim

 

USELESS DOG

Bondens hund är helt oduglig. Hon sköter inte sina uppgifter som vallhund och till råga på allt har hon fört de hopplösa dragen vidare till sin valp. Trots det är hon ju en del av familjen. Ömsint och humoristiskt skildras relationen mellan en husse och hans bästa vän.

Irland 2004. Dokumentär. 5 min. Regi: Ken Wardrop

 

OFFERROLLSRETORIK

En tragikomisk skildring av kvinnor, från olika generationer, som alla glidit in i en offerroll. Det är en roll de anser de blivit tilldelade, men som de också omedvetet utnyttjar.

Sverige 2012. Spelfilm. 15 min. Regi: Katja Wik

 

WHAKATIKI

Plötslig en dag ute på floden vaknar en kvinnas ande upp, en ande som hållits fången av brutna löften i åratal.

Nya Zeeland 2012. Spelfilm. 13 min. Regi: Louise Leitch

 

ADELSHINGST

Maria åker till landsbygden för att arbeta som hushållerska åt ett aristokratiskt par. Med sin bästa väns barnlöshet i åtanke börjar Maria utforma en plan. Dels för att hjälpa homosexuella par och dels för att ta revansch på borgerligheten skrider Maria till verket.

Sverige 2013. Animation. 15 min. Regi: Sofia Priftis, Linus Hartin.

 

LÉ VÉLO DE L’ELÉPHANT

En elefant bor i en stad där han arbetar som gatustädare. En dag ser han en reklamtavla för en cykel och han vet direkt att den måste bli hans till varje pris.

Frankrike 2014. Animation. 9 min. Regi: Olesya Shchukina

 

ELVAKAFFE

Fyra damer smuttar från elegant porslin medan de diskuterar Viagra, orgasmer och om att ta en snabbis. Inget utelämnas när de minns det förflutna och den sexuella revolutionen som uppkom runt dem. Minnena skänker njutning långt in på ålderns höst.

Sverige 2013. Dokumentär. 15 min. Regi: Maria Fredriksson

 

SKALLAMANN

Berättelsen om en ung mans sökande efter kärlek och acceptans förs fram i denna livliga musikal om att vara sig själv och älska vem man vill.

Norge 2011. Spelfilm. 9 min. Regi: Maria Bock

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe