Film & Foto – I drömmarnas tecken

Den 7 maj arrangerar Uppsala Internationella Kortfilmfestival och Uppsala Fotofestival en heldag med film och foto på Slottsbiografen, Nedre Slottsgatan 6, Uppsala. Tillsammans anordnar vi en fotoutställning, filmvisningar och en föreläsning om filmfoto med Ida Lindgren. Dessutom blir det en fotoskattjakt för barn i Slottsbacken.

Slottsbiografen är öppen från kl 13.00. Där säljer vi biljetter till filmvisningarna (vi tar endast kontanter och Swish) och bjuder på fika. Biljetter till filmvisningarna säljs redan nu på Tickster: KÖP BILJETT!

Arrangeras med stöd från Kulturenheten Film, Region Uppsala.

Uppsala Fotofestival går av stapeln i september och temat i år är DRÖMMAR. För att inspirera och väcka er nyfikenhet inför höstens evenemang anordnar fotofestivalen och kortfilmfestivalen en försmak i drömmarnas tecken.

Välkomna!

 

PROGRAM

10.00 Fotoskattjakt för barn med avslutande fika i gröngräset. Slottsbacken.
13.00-15.00 Fotoutställningen Drömställen, fri entré
15.00 Filmvisning, Pris: 65 kr, inkl bokningsavgift
17.00 Om filmfoto med Ida Lindgren, fri entré
18.00-19.00 Fotoutställningen Drömställen, fri entré
19.00 Filmvisning, Pris: 65 kr, inkl bokningsavgift

Biljetter till filmvisningarna köps här: KÖP BILJETT!

 

FILM:

OM FILMFOTO MED IDA LINDGREN (17.00, Slottsbiografen, fri entré)

Ida Lindgren är en regissör och filmfotograf som är utbildad på Stockholms dramatiska högskola och Akademin Valand. Hennes senaste kortfilm ”Kroppen är en ensam plats” som visades på Uppsala Internationella Kortfilmfestival 2016 har bland annat vunnit pris för bästa korta dokumentär på Tempo Dokumentärfestival och blivit nominerad till en Guldbagge för bästa kortfilm. Med hjälp av klipp ur sina filmer berättar Ida om hur hon jobbar med filmfoto. Programpunkten genomförs med stöd från Kulturenheten Film, Region Uppsala.

 

KORTFILMER OM DRÖMMAR (visas kl 15.00 samt 19.00, Slottsbiografen, Entré: 65 kr)

Kortfilmfestivalen har satt samman ett kortfilmsprogram på tema drömmar. Programmet består av 8 filmer och visas två gånger under eftermiddagen och kvällen. Alla filmer har engelsk text. Läs mer om filmprogrammet här: Kortfilm i drömmarnas tecken.

Biljetter till filmvisningarna säljs redan nu på Tickster: KÖP BILJETT!

 

FOTO:

FOTOSKATTJAKT (10.00, Slottsbacken, fri entré)

På förmiddagen blir det fotoskattjakt i Slottsbacken för barn (5 år och uppåt). Ett trevligt och kreativt tillfälle att göra något tillsammans med ditt/dina barn. Vi bjuder på drömmar och te/kaffe. Ta med er något att sitta på. Och kameran förstås! Samling 10.00 utanför Slottsbiografen.

 

FOTOUTSTÄLLNING: DRÖMSTÄLLEN (13.00-15.00 samt 18.00-19.00, Slottsbiografen, fri entré)

Vi visar en blandning av fotografier där utställarna, som kommer från ett antal olika länder, skildrar sina drömställen. En drömresa som gått i uppfyllelse, en plats där drömmar får gro eller ett motiv som fotografen länge drömt om att fotografera. En utställning som väcker liv i dina drömmar, helt enkelt.


Photo: Nikolai Muth @nikolator

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe