Jury: Nationella tävlingssektionen

 

AKOSUA ADOMA OWUSU
Akosua Adoma Owusu är en ghanansk-amerikansk filmskapare vars filmer kretsar kring idéer om kolliderande identiteter, specifikt där den afrikanska invandraren i USA har en trippel medvetenhet. Hon har blivit omnämnd som en av de sex främsta kvinnliga konstfilmarna i Indiewire och har visat sina verk över hela världen, bland annat i Centre Pompidou, Berlinale, Rotterdam, Locarno, Toronto, New Directors/New Films i New York och i London (BFI). Hennes film Kwaku Ananse vann 2013 Africa Movie Academy Award. Hennes film White Afro vann Medien Patent Verwaltung AG-priset på Locarno Film Festival 2019.

 

ENRICO VANNUCCI
Enrico Vannucci har en examen i manusförfattande från Centro Sperimentale di Cinematografia och en master i filmstudier från Universitetet i Bologna. Han har varit inblandad i programsättning för en rad filmfestivaler sedan 2010. Enrico arbetar idag som rådgivare för Venedigs filmfestivals kortfilmstävling, som programsättare för kortfilm på Torino Short Film Market, samt som frilansande filmcurator. I augusti 2018 grundade han tillsammans med Carla Vulpiani den holistiska filmbyrån Varicoloured.

 

MARIJA MILOVANOVIC
Marija Milovanovic arbetar som projektledare och filmcurator i Wien. Under flera år drev hon Vienna Shorts Agency, en firma som främjade och marknadsförde kortfilm. Sedan 2008 har hon har arbetat för VIS Vienna Shorts, där hon är en av de ansvariga för den internationella tävlingssektionen på festivalen, samt har det övergripande ansvaret för festivalens branschdagar. Hon tillbringade ett halvår i Nederländerna på Some Shorts, där hon fortsatte sin utbildning inom filmdistribution. 2018 grundade hon LEMONADE FILMS, en byrå för festivalstrategi och distribution med fokus på österrikisk kortfilm och VR-film.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe