Priser

 

INTERNATIONELLA TÄVLINGSSEKTIONEN

 

UPPSALA GRAND PRIX

Uppsala Filmkaja samt 50 000 kr och en bildskärm (SW270C). Prissumman och bildskärmen delas ut av festivalens huvudsponsor BenQ. Den internationella juryn belönar regissören till en av filmerna i den Internationella tävlingssektionen med Uppsala Grand Prix. Uppsala Filmkaja är festivalens traditionella bronsstatyett, skapad av Torbjörn Forsberg.

 

UPPSALA SHORT FILM CANDIDATE FOR THE EUROPEAN FILM AWARDS

Juryn utser en film till Uppsala Short Film Candidate inför 33:e European Film Awards 2020.

 

UPPSALA KOMMUNS FILMPRIS TILL INGMAR BERGMANS MINNE

Priset, som består av 50 000 kr, delas ut av Uppsala kommuns kulturnämnd. Det går till en ung och lovande filmskapare som i Ingmar Bergmans anda tänjer på filmkonstens gränser. De nominerade filmerna är markerade i katalogen med Ingmar Bergmans Uppsala-loggan.

 

PUBLIKENS PRIS

Publiken röstar fram sin favoritfilm i den Internationella tävlingssektionen. Genom att rösta till publikens pris har man chansen att vinna miniprojektorn GV1 från festivalens huvudsponsor BenQ.

 

NATIONELLA TÄVLINGSSEKTIONEN

 

BÄSTA SVENSKA KORTFILM 2019

Den svenska juryn belönar regissören till en av filmerna i den Svenska tävlingen med Uppsala Filmkaja och 50 000 kronor från Svenska Filminstitutet.

 

UPPSALA EARLY BIRD

Juryn utser Uppsala Early Bird som tilldelas en talangfull, vågad och utmanande filmare i början av sin bana som filmskapare. Förutom en prissumma på 10 000 SEK erbjuds filmen även distribution via VOD-plattformen Draken Film och därmed en chans att ses av en stor publik över hela Sverige.

 

PUBLIKENS PRIS

Publiken röstar fram sin favoritfilm i den Svenska tävlingssektionen. Genom att rösta till publikens pris har du chansen att vinna miniprojektorn GV1 från festivalens huvudsponsor BenQ.

Annonser