Jury: Internationella tävlingssektionen

 

ADAM KHALIL
Adam Khalil är videokonstnär och filmskapare. Han jobbar med allt från video, performance, installationer och dokumentärer till videospel och skulptur. Hans arbete undergräver traditionella etnografiformer genom humor, normöverträdelser och innovativ dokumentärpraxis. Adam har arbetat i alla typer av mediearkiv, från stora privata samlingar av 16mm-film till Smithsonians arkiv. Adam är Gates Millennium stipendiat och har en kandidatexamen från Bard College i Film and Electronic Arts.

 

LYDIA BEILBY
Lydia Beilby, född 1984 i York i Storbritannien, är konstnär, curator och föreläsare inom ämnet rörlig bild. Hon har jobbat som programsättare för kortfilm på Edinburgh International Film Festival, en av världens äldsta filmfestivaler, sedan 2010. Lydia är också en av grundarna av konstnärskollektivet Screen Bandita, vars filmarbete och installationer har visats på filmfestivaler, gallerier och andra utställningsmiljöer runt om i Storbritannien och Europa. Lydia undervisar dessutom i analogt och experimentellt filmskapande.

 

TARA JUDAH
Tara Judah är biografproducent på kulturhuset Watershed i Bristol och har arbetat med programsättning och som redaktör för filmsatsningen Cinema Rediscovered sedan starten 2016. Tara har tidigare jobbat som ansvarig på 20th Century Flicks-videobutik, programsättare på Cube Microplex i Bristol, för Australiens ikoniska singelbiograf, The Astor, och för Melbournes årliga feministiska filmevenemang, Girls on Film Festival. Som journalist har hon skrivit för Senses of Cinema, Desist Film, Monocle och Sight & Sound. Hon har även dissekerat film på radio i Storbritannien och Australien för bl.a. BBC World Service.

Annonser