Kortfilm i drömmarnas tecken

Kortfilmsprogrammet ”Kortfilm i drömmarnas tecken” visas på Slottsbiografen 7 maj kl 15:00 och 19:00. Samtliga 8 kortfilmer visas vid båda visningarna. Engelsk textning. Entré: 65 kr inkl bokningsavgift. Den 7 maj arrangerar Kortfilmfestivalen och Uppsala Fotofestivalen en heldag med film och foto, med bla en föreläsning om filmfoto med Ida Lindgren och fotoutställningen Drömställen. Läs mer om hela evenemanget här: Film & Foto – I drömmarnas tecken.

Biljetter till filmvisningarna säljs på biografen från kl 13:00 samt på Tickster: KÖP BILJETT!

Välkomna!

 

FILMER


SOMETHING ABOUT SILENCE, Patrick Buhr (Germany 2015/Exp/Ani/13 min)
”Du är här för att du är tråkig. Låt den audiovisuella upplevelsen sjunka in i ditt undermedvetna och göra dig mer spännande, mer fashionabel.” Resan tar oss genom gator, klädaffärer, skogar och underliga abstrakta världar.

 

CAMS, Carl-Johan Westregård (Sweden 2014/Exp/13 min)
All mänsklig aktivitet tycks plötsligt ha upphört för att ge plats åt en vild natur som hållits
tillbaka alldeles för länge. När människan inte syns till finns det inte längre några vittnen
som kan berätta hur allt slutade. Bara tysta villagator, en stilla skogsstig och ett övergivet
kustlandskap.

 


INGEN SÖMN PÅ STENGATAN, Clara Bodén (Sweden 2016/Doc/14 min)
En film om personer som jobbar nattskift i vinterlandet Luleå: Arbetare på stålfabriken SSAB, nattsjuksköterskor, en vakt på ett tidigt crossfit-pass, en busschaufför och andra personer som inte sover under denna kalla januarinatt.

 


SONÁMBULO, Theodore Ushev (Bulgaria 2015/Ani/4 min)
En surrealistisk resa genom färg och form inspirerad av Frederico García Lorcas dikt Romance Sonámbulo. Visuell poesi som följer drömmarnas rytmik.

 


AN ECSTATIC EXPERIENCE, Ja’Tovia Gary (USA 2015/Doc/7 min)
En besvärjelse och en meditation om överskridande som blir ett verktyg för återställande och motstånd.

 


MOBILIZE, Caroline Monnet (Canada 2015/Exp/3 min)
Guidad av dem som bor där och driven av den naturliga världens puls tar filmen oss med på en kittlande resa från det nordligaste norr till städerna i söder. Överallt flyter vardagslivet på med styrka, skicklighet och otrolig kompetens.

 


BITA IHOP,  Sophia Josephson (Sweden 2014/Doc/13 min)
Astrid är 12 år och tränar backhoppning. Hoppbacken är isig, det är kallt och en dag inträffar det alla är rädda för. Astrid står ensam vid liften och ser sin vän åka iväg i ambulans.

 


PARALYS, Björn Fävremark/John Boisen (Sweden 2016/Fic/Horror/7 min)
En iscensättning av sömnparalys. En kvinna somnar på soffan och vaknar upp i ett limbotillstånd där mardrömmen har tagit fysisk form i rummet. Sömnparalys är ett fenomen där en person vaknar upp utan möjlighet att röra sig.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe