Kortfilm på Sexdagarna

pushme_1-1442259869

17-18 november arrangeras Sexdagarna på Norrlands Nation. Bakom Sexdagarna står RFSU Uppsala och Kondoma Mera!. Den 18 november medverkar kortfilmfestivalen med visning av 8 kortfilmer om sex. Programmet har satts samman särskilt för Sexdagarna. Filmerna som visas har antingen engelsk dialog eller engelsk textning. Fri entré!

Läs mer om Sexdagarna här: https://www.facebook.com/events/101505150325681/

 

Program 1 – Visas 18/11 kl 16:15, Norrlands Nation

Elvakaffe (Sweden 2013. Maria Fredriksson. Doc. 15 min.)
Fyra damer smuttar från elegant porslin medan de diskuterar Viagra, orgasmer och om att ta en snabbis. Inget utelämnas när de minns det förflutna och den sexuella revolutionen som uppkom runt dem. Minnena skänker njutning långt in på ålderns höst.

Hingsten (Sweden 2015. Ninja Thyberg. Fic. 15 min.)
Den 16-åriga ryttaren Adena är kär i sin lärare David, som är dubbelt så gammal. De firar midsommar på samma ö och hon smyger från sin familj för att hitta David och hans kompisar.

History of Virginity (Switzerland 2012. Sophie Haller. Anim. 6 min.)
Människan uppfann och utvecklade oskulden; spred den genom kultur, religion, juridik och vetenskap. Vi har skapat detta patriarkala instrument som definierar och kontrollerar kvinnors sociala roll än idag.

She whose blood is clotting in my underwear (Germany 2016. Vika Kirchenbauer. Exp. 3 min.)
En video skapad i performance-projektet Cool For You. Konstnären använder värmekamera för att undersöka kroppen och intimitet.

 

Program 2 – Visas 18/11 kl 17:15, Norrlands Nation

Moms on Fire (Sweden 2016. Joanna Rytel. Anim. 13 min.)
Två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör sexuell frustration och ovilja inför moderskapet.

A Brief History of Princess X (France/Portugal 2016. Gabriel Abrantes. Fic. 8 min.)
Det här är historien om ”Prinsessan X”, en gyllene och futuristisk fallos skulpterad av Brancusi, som i själva verket föreställer Marie Bonaparte, Napoleons släkting.

Et ta prostate, ça va? (France 2015. Cécile Rousset/Jeanne Paturle. Anim. 4 min.)
En tjej berättar för sin kompis om den där gången när hon fick veta saker om sin pappas prostata, om hans förmåga att få erektion och sen, utan förvarning, om vad han brukar fantisera om på nätterna.

Push Me (Sweden 2014. Tove Pils. Fic. 25 min.)
Siri längtar efter att leva fullt ut och göra det hon drömmer om. Hon vill våga förverkliga sin fantasi om att dominera en annan person sexuellt. Hennes bästa vän Lee försöker hjälpa henne att trotsa sina rädslor.

 

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe