Kortfilmfestivalen UNG på turné

Under våren beger sig Kortfilmfestivalen UNG ut på turné i Uppland och visar film för barn i åldrarna 7-12 år. Turnén kommer bland annat att besöka Skutskär, Enköping, Öregrund, Gottsunda och Sävja. Visningarna riktar sig i första hand till skolor och har fri entré. Turnén genomförs med stöd från Region Uppsala och Kulturnämnden i Uppsala kommun.

Hör gärna av dig till festivalen om du vill veta mer om turnén eller vill arrangera en visning.


PROGRAM 7-9 ÅR

PRINSESSPOJKEN (Sverige 2016. Spelfilm. Svensk dialog. 9 min. Regi: Sosi Chamoun)
Pojken Calle vill klä upp sig i en prinsessklänning, men det är inte så lätt som det låter.

BANGO VASSIL (Bulgarien 2017. Animation. Bulgarisk dialog. 9 min. Regi: Milen Vitanov, Vera Trajanova)
Det är nyårsafton och den romska flickan Atis och den bulgariske pojken Emils kväll blir inte riktigt som de tänkt sig.

DEAR HENRI (USA 2016. Spelfilm. Engelsk dialog. 13 min. Regi: Matthew Sandager)
Nioåriga Henri har nyligen förlorat sin älskade namne och brevvän — morfadern Henry. Hon saknar honom oerhört, men kanske kan deras brevväxling fortsätta? En sommardag ”skickar” Henri en rad brev och föreställer sig de magiska vägar hennes meddelanden tar på vägen till morfadern. Frågan är om hon kommer att få något svar?

CHIKA, DIE HÜNDIN IM GHETTO (Tyskland 2016. Animation. Tysk dialog. 16 min. Regi: Sandra Schiβl)
Hunden Chika och den femåriga pojken Mikasch är hjältarna i den här berättelsen som utspelar sig i ett judiskt ghetto under andra världskriget. Den lilla hunden hjälper Mikasch genom svårigheterna att växa upp mitt i förföljelsen och hotet som kriget innebär.

ODD ER ET EGG (Norge 2016. Animation. Norsk dialog. 12 min. Regi: Kristin Ulseth)
Odd är livrädd för allt. En dag träffar han biet Gunn som är både orädd och glad för allt som livet erbjuder. Odds liv vänds upp och ned, och en oväntad händelse gör att rädslan försvinner.


PROGRAM 10-12 ÅR

NOBODY’S CHILD (Australien 2017. Spelfilm. Engelsk dialog. 10 min. Regi: CJ Friday)
Under hela sitt liv har Lolly letat efter sina föräldrar som lämnade henne och systern DeDe när de var små. Hon har alltid varit övertygad om att om hon bara hittar dem kommer allt att bli bra igen. Hennes sökande leder henne in i en värld som inte är passande för barn.

BAHCE (Turkiet 2016. Animation. Ingen dialog. 8 min. Regi: Idil Ar Ucaner)
Det här är en berättelse om en flicka som tillbringat sin barndom ute i naturen, men senare i livet blivit tvungen att växa upp i en storstad. Dagarna i naturen, i trädgården var fulla av glädje, lekar, kreativitet och kärlek. Där lärde hon sig att älska, känna, fantisera och skapa. Längtan tillbaka tar henne med på en omvälvande resa.

IRON HANDS (USA 2017. Spelfilm. Kinesisk dialog. 11 min. Regi: Johnson Cheng)
Uttagningen till pojklandslaget för tyngdlyftning närmar sig. En 12-årig flicka förbereder sig inför uttagningen och skapar ett oväntat band med gymnastiksalens tillbakadragna vaktmästare.

SAMEDI CINEMA (Senegal 2016. Spelfilm. Fransk dialog. 12 min. Regi: Mamadou Dia)
I en liten stad i norra Senegal försöker två filmentusiaster desperat få en glimt av den sista filmen på den lokala biografen innan den stänger för gott.

HEDGEHOG’S HOME (Kroatien 2017. Animation. Engelsk dialog. 10 min. Regi: Eva Cvijanović)
I en livfull och frodig skog bor en igelkott. Han är respekterad och de andra djuren avundas honom. Igelkottens orubbliga hängivenhet till sitt hem irriterar en kvartett omättliga djur som tillsammans marscherar mot igelkottens hem och startar en spänd konflikt.

 

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe