Country: Afghanistan

ANT

En ung tuggummiförsäljare hittar en plånbok att förvara sina surt förvärvade slantar i. Men personen som tappat den vill ha den tillbaka.

Continue Reading

فقط برای یک روز

Bland alla problem som möter Afghanistans kvinnor finns den misstro och förödmjukelse de möter från sina egna familjemedlemmar. I denna film upplever en man hur det är att leva som kvinna för en dag.

Continue Reading

خانم اقای فضیلی

En man glider ifrån sin hustru, men går det att lämna henne i Afghanistans patriarkala
samhälle, som i allt väsentligt förnekar kvinnors grundläggande rättigheter, när hon inte kan läsa, saknar möjligheter för att utöva ett yrke, och deras gemensamma dotter är synskadad? Filmen kretsar kring verkliga personer och platser, men är en spekulation om hur det hade kunnat vara.

Continue Reading

MARY MOTHER

Mary och hennes döttrar bor i en avlägsen by i Afghanistan. Hennes enda son gör militärtjänst i Kunduz-provinsen. När hon får reda på att han anmälts saknad efter en attack börjar hon en lång resa för att hitta honom.

Continue Reading

من مونتاژ

En resa genom minnen av att förlora platser, genom tid och rum, från Afghanistan till
Iran, Turkiet, Frankrike och Nederländerna. Vi möter en sjungande flyktingflicka, en flicka som önskar att hon vore pojke, en mystisk herdepojke bland Bimyans avlägsna berg och filmskaparens sjuka syster. Allt medan det trauma som skapats av liv under auktoritärt styre vibrerar genom filmen.

Continue Reading

قمر

En far lovar bort sin dotter till en gammal man utan mammans samtycke och hon kan inte göra någonting för att stoppa giftermålet. På bröllopsnatten flyr dottern från brudgummens hus, men tvingas tillbaka. Mamman bestämmer sig för att ta strid för sin dotter.

Continue Reading

بسیکویت

De barn som går i skolan får bröd där, men de som är små och fattiga får ingenting. Ett barn som ännu inte börjat skolan försöker sno åt sig lite bröd, men blir tillsagd att komma tillbaka när han tappat sina tänder.

Continue Reading

خارکش

En film om livet för folk i centrala Afghanistans högländer. De lever omgivna av höga berg och skördar växter från sluttningarna för att klara vintern. Men samtidigt som det hjälper människorna på kort sikt, innebär den minskade växtligheten en ökad risk för översvämningar i jordbruksregionerna.

Continue Reading

ANGELUS NOVUS

Ali och hans bror har varit på flykt hela livet och har precis kommit till Turkiet. De drömmer om att kunna spara ihop tillräckligt med pengar för att söka efter sin farbror som försvunnit med en människosmugglare från väst. En dag har en annan pojke tagit deras bästa skoputsarplats.

Continue Reading

Annonser