Country: Federal Republic of Germany

PROGRAMMHINWEISE

”God afton, mina damer och herrar. Innan vi går över till direktsändningen från europeiska mästerskapen i konståkning i Grenoble, låt mig göra ett flertal kommentarer angående kvinnors frigörelse. Kvinnors frigörelse syftar på etableringen av jämställdhet mellan män och kvinnor inom samhället. Emellertid är detta tillstånd av social jämställdhet beroende av reella villkor…“

Continue Reading

ANTIGONE

”Antigone är en figur som lärde mig att det alltid finns ett ögonblick i varje individs liv då
man måste besluta helt för sig själv att det här är så långt jag kan tänka mig att gå, inte
längre, och nu måste jag säga ”nej“ även om det kommer att kosta mig mitt liv. Med vår
tyska historia så var det förstås alltid en fråga för mig var denna figur hittade sin övertygelse. Hur visste hon det, var fick hon modet ifrån och skulle jag, Ula, ha haft det modet?”
– Regissör Ula Stöckl.

Continue Reading

FARBTEST ROTE FAHNE

En röd flagga förs fram genom Berlins livliga gator av löparna i ett stafettlag. Processionståget tar Väst till slutdestinationen i Berlin-Schöneberg. Framför förbluffade förbipasserande hissar den sista löparen den röda flaggan på stadshusets balkong, där Västberlins styre har sitt säte.

Continue Reading

NICHT LÖSCHBARES FEUER

Den här filmen utforskar sambanden mellan armén, vetenskapen och industrin genom
att studera exemplet Dow Chemical. De producerade plastfolie men också napalm till
Vietnamkriget. Genom att använda sig av instruktionsfilmens uttryck utforskar Farocki vapentillverkning och ställer frågan: hur enkelt kan de strukturella elementen i en dammsugare göras om till ett maskingevär och vice versa?

 

Screened on 16 mm.

Continue Reading

Annonser