Country: Frankrike

LES LOUPS

En färd genom en mörk skog. En ung kvinna håller vargarna borta med hjälp av tändstickor. Ett sökande efter avstånd, en klyfta, sen ett tomrum. Att härda ut. Att karva ut sitt eget sammanhang i vardagen. Hejdad rörelse, stillestånd. Ursprunglingen en videoinstallation för två skärmar.

Continue Reading

L’ESCALE

En semesterstad vid kusten. En ung mor och hennes två barn väntar på lunch vid ett kafé. Det är här historien slutar för det här är sista gången de samlas kring samma bord. Ett genomträngande familjedrama om förlust och ensamhet, spelat med ett smärre under av naturlighet av en skådespelare och hennes egna barn.

Continue Reading

RENDEZ-VOUZ À STELLA-PLAGE

Frivilliga deltar i begravningar för okända eller bortglömda. Vid stranden i StellaPlage ringer en telefonkiosk. I andra luren försöker en mor nå sin dotter. En extremt välbalanserad film om hur alla har sitt sätt att bekämpa ensamhet. Filmen fick ett hedersomnämnade vid Kurzfilmtage Oberhausen och nominerades till bästa kortfilm vid European Film Awards 2010.

 

Screened on 35 mm

Continue Reading

ETRANGE DIT L’ANGE

Sjuåriga Nina får inte vara sin fasters dotter. Hon får inte heller vara sin fars älskarinna. Så vilken är Ninas plats i denna värld, hotad av föroreningar? Filmen vann priset för bästa internationella kortfilm vid Glasgow Short Film Festival och för bästa europeiska korta spelfilm vid Go Short International Short Film Festival Nijmegen.

Continue Reading

DEUX CAVALIERS (WIP)

Två scener ur ett work-in-progress som äger rum i en avlägsen bergsby där sjuttonårige Marceau är galen i sin nyfödde bror Ange. Allt eftersom åren går blir bröderna oskiljaktiga. Marceau blir landets bästa brottare tills hans bror utmanar hom. Löst baserad på Jean Gionos roman med samma titel för det här projektet samman de två regissörerna Delphine Balley och Shalimar Preuss. Avsikten är inte att de ska samregissera filmen utan att sätta sin personliga prägel och ge sitt perspektiv och intryck på olika kapitel. Förhoppningen är att dialogen mellan delarna ska berika helheten.

Continue Reading

RAFA

En morgon är unge Rafas mamma inte hemma. Han tvingas ta saken i egna händer och leta rätt på henne.

Continue Reading

LES NAVETS BLANCS EMPECHENT DE DORMIR

1. Hitta en betryggande förklaring för en släng av sömnlöshet: intagandet av rovor. 2. Iaktta passionens mekanismer. 3. Undfly otillräckliga idéer. Det här är en berättelse om att göra slut.

Continue Reading

LE TIGRE DE TASMANIE

En tasmansk tiger stryker omkring i sin bur på zoo. En glaciär smälter sakta. Ställd inför sitt förutspådda försvinnande släpper naturen loss sin vrede, bryter sig loss ur ramen och motsätter sig utrotning genom att förändras

Continue Reading

LA MORT, PÈRE & FILS

Dödens son har ingen lust att ta över familjeföretaget. Hans hemliga dröm om att bli skyddsängel sätter igång en följd av oväntade händelser och hans pappa måste hjälpa honom ur knipan.

Continue Reading

ATOMIC SPOT

Arbetarna på kärnkraftverket i Octeville-sur-mer lämnades att dö när ett flygplan kraschade där. De överlevande genomgick en serie mutationer och levde länge i ett litet amfibiskt samhälle bland de radioaktiva ruinerna. Vad de inte lyckades med var att reproducera sig, och den sista överlevaren, Cotis, är nu smärtsamt ensam.

Continue Reading

L’AXE DU MAL

George W. Bushs berömda tal om ondskans axelmakter sjungs till tonerna av en duett mellan Jermaine Jackson och Pia Zadora

Continue Reading

(FOOL TIME) JOB

Pedro har fått jobb. En sällsynt händelse i dessa kristider. Det är goda nyheter för honom och hans familj. Det är klart, jobbet är rätt märkligt… Men det viktiga är att man har ett jobb… Eller?

Continue Reading

LÂCHEZ LES CHIENS

Anouck slits våldsamt mellan de två männen i sitt liv: mellan sin vakthund till man och sin vilda valp till lillebror. Natten till pojkens artonårsdag exploderar allt, och Anouck är på väg att bryta sig loss.

Continue Reading

BAVURE

Filmen tecknar ett porträtt av människan, från skapelsen till medvetenheten om universums mysterier. Den är en metafor för världens skapelse och en liknelse av den konstnärliga processen.

Continue Reading

L’ÉCHAPPÉE

Alice är trött, sjuk och skallig, men njuter av det vackra i livet så gott hon kan. Kirurgen, hennes räddare i nöden, besöker henne varje kväll. Hans besök blir korta stunder av magisk verklighetsflykt för Alice.

Continue Reading

LA REPRISE DU TRAVAILLE AUX USINES WONDER

10 juni 1968. En lång strejk i Wonder-fabriken i Saint-Ouen har just blåsts av men en kvinnlig arbetare är missnöjd med den framförhandlade kompromissen och vägrar återvända till sitt arbete i detta fängslande dokument om politisk meningsskiljaktigheter och historiska vändningar.

Continue Reading

EGG

En kvinna är inlåst i sitt hem med ett ägg, som både attraherar och skrämmer henne. Hon äter ägget, och hon ångrar sig. Hon dödar det. Hon låter ägget svälta ihjäl.

Continue Reading

LA CHUTE

När himmelska varelser stiger ned till jorden för att korrumpera och pervertera dess befolkning, rubbas balansen i världsordningen. Detta tragiska fall föder grundläggande motsättningar när himmel och helvete möts.

Continue Reading

AN EXCAVATION OF US

En båt färdas genom en grotta som döpts efter legenden om Marie Jeanne, en kvinnlig soldat som kämpade i den haitiska revolutionen. Det är denna strid i hennes grotta som kommer att bli historiens mest framgångsrika slavrevolution.

Continue Reading

LA FAUVETTE

Bassa är tretton år. Hon blockar killar på Facebook, struntar i skolan och vet inte vad en
sångfågel är.

Continue Reading

CONTACT

Efter ett oavsiktligt telefonsamtal ser Marie tillbaka på sitt förhållande med Anne.

Continue Reading

TOPRAK

Toprak, åtta år, tolkar åt sina föräldrar som inte talar franska. I dag går han till sjukhuset
med dem för att besöka mödravårdscentralen. Han blir den förste som får veta om han
ska få tvillingbröder eller tvillingsystrar.

Continue Reading

OUTDOORS

En väldigt gammal kvinna som bor i en lägenhet kliver ur sin bur och ger sig ut i staden efter att grannflickan råkat släppa ut hennes fågel. När hon letar efter fågeln upptäcker hon något ännu större än själva staden.

Continue Reading

CADAVRE EXQUIS

En visuell, akustisk och doftande ballad förmedlad genom en enögd hunds irrfärder. På gamla Hanois smala, labyrintliknande gator blandas vardagsliv och legend till rytmerna från Hat Xam, Vietnams blues.

Continue Reading

JE SORS ACHETER DES CIGARETTES

Jonathan är tolv år gammal och bor med sin syster, sin mamma och dessutom några män. De har alla samma ansikte och bygger bo i garderober, byrålådor och tv-apparater.

Continue Reading

UNCANNY VALLEY

Bombarderade av den psykologiska och fysiska kampen i första världskrigets skyttegravar, kastas vi in i krigets förlamande meningslöshet, överlevnadsångesten, broderskapet och alltings vanvett. Varje ruta i denna animerade spelfilm bär på sin egen smärtsamma och detaljrika historia.

Continue Reading

MANOLO

Pappersmarionetten Manolo, vars skapare Alice regisserar animationer, får liv och
bestämmer sig för att leva ut sina filmers äventyr tillsammans med sin skapare.

Continue Reading

EVENT HORIZON

Sommaren 1997 i en liten by i Skottland, där ingenting händer och den ena dagen är
den andra lik, vänds Juliannes liv upp och ner när en konstig händelse inträffar.

Continue Reading

ICI

Axel har lämnat Guinea för Frankrike. Som känslig 8-åring upptäcker han Paris förorter
och sin nya skola. Han har dock lämnat hjärtat kvar i Guinea och kan inte längre prata.

Continue Reading

ONE DAY

”One day, a man entered my belly. The next day, since he was still there, I realized that I would have to get used to him.” This tale of the seemingly haphazard ways of love received the award for best animation at the festival in 1998.

Continue Reading

AU BRUIT DES CLOCHETTES

Saman, 18 år, har länge bott i Batcha bazi-helvetet. Allt förändras när en pojke flyttar in och Saman förstår att pojken är hans ersättare. Deras mästare, Farroukhzad, ber Saman att lära pojken att dansa. En vänskap föds mellan dem och ljudet av klockklangen förändrar deras liv.

Continue Reading

QUE VIVE L’EMPEREUR

Napoleons trupper samlas i närheten av Waterloo. Tiden rinner ut för soldat Baby, som söker efter en bataljon så att han kan gå med i den stora armén. Imorgon ska trupperna attackera engelsmännen.

Continue Reading

THE PARK

En liten kamera är i rörelse på ett övergivet nöjesfält i hjärtat av Casablanca. Å ena sidan beskriver filmen ungdomarna som besöker platsen. Å andra sidan återskapar filmen deras liv på minutiöst, ofta inspirerat av bilder från sociala nätverk.

Continue Reading

UNIVITELLIN

I Marseille arbetar Aminata som frisör på en afrosalong och Badara jobbar som mekaniker. När de träffas börjar kärlekssagan som ska förändra deras liv.

Continue Reading

ET TA PROSTATE, ÇA VA?

En tjej berättar för sin kompis om den där gången när hon fick veta saker om sin pappas prostata, om hans förmåga att få erektion och sen, utan förvarning, om vad han brukar fantisera om på nätterna.

Continue Reading

UN GRAND SILENCE

Året är 1968 och Marianne är 19 år. Hon skickas iväg, långt bort från sin familj och sina vänner, till ett hem för unga flickor. De delar alla en hemlighet som skakat deras liv och framtidsutsikter.

Continue Reading

LOVE

I ett avlägset solsystem illustreras olika sorters kärlek. Gravitationen och ljuset leder till förändringar i atmosfären som får planetens invånare att föras samman på olika sätt.

Continue Reading

LE REPAS DOMINICAL

Det är söndag. På lunchen observerar James sin familj. De ställer frågor till honom, men lyssnar inte på hans svar. De ger honom råd, men följer dem inte själva. De smeker honom och slår honom, men det är normalt för en söndagslunch.

Continue Reading

NEW EYES

I takt med att hennes kropp förändras och utvecklas blir en flicka medveten om sex och relationer mellan kvinnor och män. Upphetsande ögonblick av kontakt får henne att se världen med nya ögon.

Continue Reading

489 YEARS

489 Years är ett transkriberat vittnesmål som Kim, en före detta sydkoreansk soldat, delar med sig av. Vi får tillgång till den avmilitariserade zonen mellan Syd- och Nordkorea och kastar oss rakt in i Kims personliga minnen. Han berättar om sitt forskningsuppdrag och den fantastiska upptäckten han gjorde i zonen.

Continue Reading

AMA

1950: En amerikansk kvinna besöker en japansk kustby med sin man, som är militär, och några vänner. När hon avviker från gruppen träffar hon Namiko, en ung kvinna som ägnar sig åt traditionell dykning.

Continue Reading

1992

Martin är sjutton år och filmar sin vardag med en Hi8-kamera. Han filmar allt och ingenting, sitt rum, världen runt honom. Men aldrig sin pappa. En dag träffar han Dominique, som är tjugotre och ordningsman på skolan.

Continue Reading

WE ARE QUEER

Genom intervjuer med queera konstnärer som vänder sig emot den dominerande synen på könsroller och ifrågasätter binär könskategorisering, utforskar filmen kopplingen mellan konstnärligt skapande och identitet.

Continue Reading

NAKO

När ett ungt par åker till landet över helgen går inget som planerat. Huset blir mer och mer likt en labyrint och de går vilse. När de inte kan hitta varandra måste de kommunicera via husets ventiler.

Continue Reading

QUENOTTES

En söt liten mus ses ofta som en välvillig och ofarlig varelse. Men tänk om den egentligen är en neurotisk psykopat som är besatt av att samla tandtroféer?

Continue Reading

BILL

En man vill mata sin bebis men han har förlagt nappflaskan. Han söker igenom huset och upptäcker att det är rätt stökigt.

Continue Reading

UN CIEL BLEU PRESQUE PARFAIT

Du kanske tror att Simon lever ett banalt, monotont liv. Du tror fel. I motsats till hur det verkar vara, bor han inte ensam i den förfallna gamla gården. Delvis som kidnappare och delvis som skyddsängel vakar han över sin rumskamrat.

Continue Reading

Annonser