Country: Frankrike

UNCANNY VALLEY

Bombarderade av den psykologiska och fysiska kampen i första världskrigets skyttegravar, kastas vi in i krigets förlamande meningslöshet, överlevnadsångesten, broderskapet och alltings vanvett. Varje ruta i denna animerade spelfilm bär på sin egen smärtsamma och detaljrika historia.

Continue Reading

MANOLO

Pappersmarionetten Manolo, vars skapare Alice regisserar animationer, får liv och
bestämmer sig för att leva ut sina filmers äventyr tillsammans med sin skapare.

Continue Reading

EVENT HORIZON

Sommaren 1997 i en liten by i Skottland, där ingenting händer och den ena dagen är
den andra lik, vänds Juliannes liv upp och ner när en konstig händelse inträffar.

Continue Reading

ICI

Axel har lämnat Guinea för Frankrike. Som känslig 8-åring upptäcker han Paris förorter
och sin nya skola. Han har dock lämnat hjärtat kvar i Guinea och kan inte längre prata.

Continue Reading

ONE DAY

”One day, a man entered my belly. The next day, since he was still there, I realized that I would have to get used to him.” This tale of the seemingly haphazard ways of love received the award for best animation at the festival in 1998.

Continue Reading

AU BRUIT DES CLOCHETTES

Saman, 18 år, har länge bott i Batcha bazi-helvetet. Allt förändras när en pojke flyttar in och Saman förstår att pojken är hans ersättare. Deras mästare, Farroukhzad, ber Saman att lära pojken att dansa. En vänskap föds mellan dem och ljudet av klockklangen förändrar deras liv.

Continue Reading

QUE VIVE L’EMPEREUR

Napoleons trupper samlas i närheten av Waterloo. Tiden rinner ut för soldat Baby, som söker efter en bataljon så att han kan gå med i den stora armén. Imorgon ska trupperna attackera engelsmännen.

Continue Reading

THE PARK

En liten kamera är i rörelse på ett övergivet nöjesfält i hjärtat av Casablanca. Å ena sidan beskriver filmen ungdomarna som besöker platsen. Å andra sidan återskapar filmen deras liv på minutiöst, ofta inspirerat av bilder från sociala nätverk.

Continue Reading

UNIVITELLIN

I Marseille arbetar Aminata som frisör på en afrosalong och Badara jobbar som mekaniker. När de träffas börjar kärlekssagan som ska förändra deras liv.

Continue Reading

ET TA PROSTATE, ÇA VA?

En tjej berättar för sin kompis om den där gången när hon fick veta saker om sin pappas prostata, om hans förmåga att få erektion och sen, utan förvarning, om vad han brukar fantisera om på nätterna.

Continue Reading

UN GRAND SILENCE

Året är 1968 och Marianne är 19 år. Hon skickas iväg, långt bort från sin familj och sina vänner, till ett hem för unga flickor. De delar alla en hemlighet som skakat deras liv och framtidsutsikter.

Continue Reading

LOVE

I ett avlägset solsystem illustreras olika sorters kärlek. Gravitationen och ljuset leder till förändringar i atmosfären som får planetens invånare att föras samman på olika sätt.

Continue Reading

LE REPAS DOMINICAL

Det är söndag. På lunchen observerar James sin familj. De ställer frågor till honom, men lyssnar inte på hans svar. De ger honom råd, men följer dem inte själva. De smeker honom och slår honom, men det är normalt för en söndagslunch.

Continue Reading

NEW EYES

I takt med att hennes kropp förändras och utvecklas blir en flicka medveten om sex och relationer mellan kvinnor och män. Upphetsande ögonblick av kontakt får henne att se världen med nya ögon.

Continue Reading

489 YEARS

489 Years är ett transkriberat vittnesmål som Kim, en före detta sydkoreansk soldat, delar med sig av. Vi får tillgång till den avmilitariserade zonen mellan Syd- och Nordkorea och kastar oss rakt in i Kims personliga minnen. Han berättar om sitt forskningsuppdrag och den fantastiska upptäckten han gjorde i zonen.

Continue Reading

AMA

1950: En amerikansk kvinna besöker en japansk kustby med sin man, som är militär, och några vänner. När hon avviker från gruppen träffar hon Namiko, en ung kvinna som ägnar sig åt traditionell dykning.

Continue Reading

1992

Martin är sjutton år och filmar sin vardag med en Hi8-kamera. Han filmar allt och ingenting, sitt rum, världen runt honom. Men aldrig sin pappa. En dag träffar han Dominique, som är tjugotre och ordningsman på skolan.

Continue Reading

WE ARE QUEER

Genom intervjuer med queera konstnärer som vänder sig emot den dominerande synen på könsroller och ifrågasätter binär könskategorisering, utforskar filmen kopplingen mellan konstnärligt skapande och identitet.

Continue Reading

NAKO

När ett ungt par åker till landet över helgen går inget som planerat. Huset blir mer och mer likt en labyrint och de går vilse. När de inte kan hitta varandra måste de kommunicera via husets ventiler.

Continue Reading

QUENOTTES

En söt liten mus ses ofta som en välvillig och ofarlig varelse. Men tänk om den egentligen är en neurotisk psykopat som är besatt av att samla tandtroféer?

Continue Reading

BILL

En man vill mata sin bebis men han har förlagt nappflaskan. Han söker igenom huset och upptäcker att det är rätt stökigt.

Continue Reading

UN CIEL BLEU PRESQUE PARFAIT

Du kanske tror att Simon lever ett banalt, monotont liv. Du tror fel. I motsats till hur det verkar vara, bor han inte ensam i den förfallna gamla gården. Delvis som kidnappare och delvis som skyddsängel vakar han över sin rumskamrat.

Continue Reading

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe