Country: Kanada

OUT IN THAT DEEP BLUE SEA

En fastighetsmäklare kämpar med att hitta balans i sitt liv. Att försöka hinna med både jobbet och familjen är inte lika lätt som det var förr.

Continue Reading

FAUVE

I ett dagbrott sjunker två pojkar ner i en skenbart oskyldig maktkamp med moder natur som enda vittne.

Continue Reading

L’AXE DU MAL

George W. Bushs berömda tal om ondskans axelmakter sjungs till tonerna av en duett mellan Jermaine Jackson och Pia Zadora

Continue Reading

FEVER FREAKS

Denna film manipulerar och omarbetar individuella sekvenser från Pier Paolo Pasolinis
film Arabian Nights från 1974 för att kunna illustrera en passage ur William S. Burroughs bok Cities of the Red Night

Continue Reading

BEAUTY

Denna film följer fem normkreativa barn, där alla är lika engagerade i att skapa sina egna idéer om vad det innebär att vara människa.

Continue Reading

BONFIRES

Den 12 juli varje år tänder Nordirlands protestanter stora eldar som en del i firandet av åminnelsen av Slaget vid Boyne 1690. De byggs av lastpallar, däck och skräp. För protestanterna symboliserar de en bekräftelse av deras identitet. För katolikerna står de för arrogans och förnedring.

Continue Reading

BLUE CHERRY

Två skateboardåkare på äventyr får en ny vän när de hjälper en äldre person med att
bära hem matvaror.

Continue Reading

TWO SISTERS

Viola writes novels in a dark room. Marie, her sister and only companion, takes care of her every need. The arrival of a stranger throws their order into chaos. The images are etched directly onto tinted 70 mm film.

Continue Reading

RYAN

Det här är en bildmässigt skruvad och söndertrasad berättelse om den stilbildande animatören Ryan Larkins livsöde; en sorts psykologisk realism sprungen ur filmskaparen Chris Landreths datorvärld. Filmen prisbelönades vid festivalen 2004 och fick en Oscar för bästa animerade kortfilm.

Continue Reading

MOBILIZE

Guidad av dem som bor där och driven av den naturliga världens puls tar filmen oss med på en kittlande resa från det nordligaste norr till städerna i söder. Överallt flyter vardagslivet på med styrka, skicklighet och otrolig kompetens.

Continue Reading

VAYSHA, L’AVEUGLE

Henns vänstra öga ser bara det förflutna. Hennes högra ser bara framtiden. Som en förskräcklig förbannelse hindrar Vayshas splittrade seende henne från att leva i nuet. Förblindad av vad som varit och plågad av det som komma skall, är hon fångad mellan två oförenliga tidsenheter

Continue Reading

MOBILIZE

Guided by those who live on the land and driven by the pulse of the natural world, the film takes us on an exhilarating journey from the far north to the urban south. Over every landscape, in all conditions, everyday life flows with strength, skill, and extreme competence.

Continue Reading

TSHIUETIN

En resa längs den tåglinje som ägs av ursprungsbefolkningen i norra Québec, filmad i utsökt svartvitt, blir en talande symbol för stoltheten och värdigheten som uppnås med självstyre.

Continue Reading

LINEAR DREAMS

Medvetandeströmmar direkt på bildrutan, med bild målad och ljud framskrapat på själva filmen, blir till Visual Music för hiphopgenerationen.

Continue Reading

AMEN

11-åriga Adam är en av Guds budbärare. Han befriar dig från synder och förbereder dig för Den sista dagen. Kommer du vara redo när de kommer?

Continue Reading

Annonser