Country: Österrike

UNCANNY VALLEY

Bombarderade av den psykologiska och fysiska kampen i första världskrigets skyttegravar, kastas vi in i krigets förlamande meningslöshet, överlevnadsångesten, broderskapet och alltings vanvett. Varje ruta i denna animerade spelfilm bär på sin egen smärtsamma och detaljrika historia.

Continue Reading

VINTAGE PRINT

En triptyk av medier över tid blir till en häpnadsväckande upptäcktsresa. Ett fotografiskt landskap animeras till rytmen av syrsornas sång och hoppar fram och tillbaka mellan det filmiska mediet och det digitala.

Continue Reading

EXOMOON

Hon har varit ensam så väldigt länge och eftersom det inte finns någon annan skulle hon lika gärna kunna bo på månen.

Continue Reading

ZOUNK!

Titeln är österrikisk slang för drogad. Tillsammans med musiken förvaltar de pulserande rytmerna och färgerna arvet från Visual Music, uppjackad och nerdrogad.

Continue Reading

TRANSISTOR

This interpretation of musical trio Radian’s piece was in a sense composed in reverse, progressing from illustrated music to an abstract blueprint.

Continue Reading

STUCK IN A GROOVE

Vad har Madonna, Massive Attack och Angela Merkel gemensamt? Friedrich Nietzsche, föreslår den första filmen som använder Phonovision, som består av skivspelare, videomixer och vinyl.

Continue Reading

HERBST

Människor har inlärningsförmåga. Djur likaså. Men hur är det egentligen med gosedjur? Här försöker regissören lära ett gosedjur att läsa en dikt av Rainer Maria Rilke.

Continue Reading

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe