Country: South Africa

BEST

Banbrytande musikvideo med Petite Noir, där afrikansk ”Noirwave” blommar ut fullständigt i sin rika och råa glans.

Continue Reading

JOJO ABOT – GOD AMONG MEN + MARCHING (NGIWUNKULUNKULU)

“Ngiwunkulunkulu” betyder ”Jag är Gud”. ”En påminnelse om vår identitet som gudomliga väsen med övernaturliga möjligheter” säger regissören, ”men också en för mig förlösande ilska och frustration, riktad mot mig och ”den vita mannen”. Det är en resa till klarhet och mening, ett ärligt uttryck för mina känsor för mitt folk och en påminnelse om gudomligheten i det feminina”.

Continue Reading

WOMEN IN THE DARK

Tre generationer muslimska kvinnor talar öppet och frispråkigt om sina sexuella förhållanden, erfarenheter och preferenser. En intrikat studie av känslomässigt arv, kvinnors sexualitet, religion och det matrilinjära bandet.

Continue Reading

PRECIOUS METAL

Marikanamassakern 2012 lämnade över 100 strejkande gruvarbetare döda eller brutalt skadade, efter den sydafrikanska säkerhetsstyrkans kraftigaste bruk av dödligt våld sedan 1960. Idag håller Marikanas kvinnor protesten vid liv genom en iscensättning av massakerns förlopp.

Continue Reading

INTO US AND OURS

Två tjejer är på väg hem när deras bil blir träffad av en sten i ett öde industriområde. Deras olika reaktioner på händelsen blir början på en rad missförstånd.

Continue Reading

Annonser