Country: Spanien

EVSTRÖNGER

Marta och David är ett politiskt engagerat par som gör sitt bästa för att leva som de lär. Av Martas föräldrar har de fått en praktisk möbel från ett stort skandinaviskt företag de själva måste montera. Men i manualen för “Evströnger” instrueras de att göra något helt annat. Ska de följa instruktionerna eller bryta sig loss från kapitalismens grepp?

Continue Reading

GALATÉE À L’INFINI

Pygmalion, besviken på sin samtids kvinnor, bestämmer sig för att med egna händer skapa en obefläckad kvinna. Han baserar sin skapelse på sina högsta förväntningar: hon ska kunna tillfredsställa hans begär och bidra med arbetskraft till hans kungarike.

Continue Reading

LOS QUE DESEAN

I södra Spanien finns en ras bjärt färgade duvor där inte den som flyger snabbast, utan den som är bäst på att förföra honduvorna, och kan flyga längst bredvid dem, står högst i kurs.

Continue Reading

MOUNTAIN PLAIN MOUNTAIN

Fördjupad förvirring blir en förtjusande upplevelse i detta samarbete mellan Daniel Jacoby och Yu Araki. Ljud och rytmer står i centrum i denna observationsdokumentär om Ban’ei, en särskild slags hästkapplöpning som bara går av stapeln i Obihito, Japan.

Continue Reading

PEZ

Dani och Martina bor med sin mamma i en enkel stadsdel. Dani ser aldrig sin mamma äta middag men vet redan hur hon ska få sin mamma att äta varje kväll.

Continue Reading

MATRIA

Ramona bor med sin man, som hon knappt pratar med, och jobbar på en konservfabrik för en despotisk chef. Ställd inför vardagslivets utmaningar flyr Ramona in i relationen med sin dotter och dotterdotter.

Continue Reading

ELEGÍA

Julia kan inte känna någon sorg när två av hennes klasskompisar dör. Hon chockas av
det krävande sorgearbetet som påverkar hela skolan och bestämmer sig för att skriva
någonting som ska få ödesdigra konsekvenser.

Continue Reading

EL CORREDOR

För fem år sedan fick 300 arbetare sparken från ett företag som chefen lade ner. Under en joggingrunda möter han en av sina före detta anställda

Continue Reading

SU

Su är ung, vacker och framgångsrik. Hon har fått allt hon har önskat sig. Men när hennes gamla vän Quel ringer för att berätta goda nyheter för henne inser hon att det är dags att resa hem och ta itu med ett förflutet som hon har undvikit alldeles för länge.

Continue Reading

ADAM PEIPER

Året är 2984. En kuvertförslutares arbete är tröttsamt, grått och enformigt. Men idag är inte vilken dag som helst. Idag är hans värsta mardröm.

Continue Reading

Annonser