Country: Storbritannien

FUTURE MY LOVE

Future My Love är en unik kärlekshistoria som utmanar våra kollektiva och personliga utopier i sin jakt på frihet. På gränsen till att förlora sitt livs idealistiska kärlek, tar regissören Maja Borg med oss på en poetisk roadtrip genom en ekonomisk kollaps och utforskar den radikalt annorlunda ekonomiska och sociala modellen som den 95-årige futuristen Jacque Fresco företräder. Hur mycket frihet är vi beredda att ge dem vi älskar? Hur mycket ansvar är vi redo att ta för vårt samhälle? Future My Love utmanar oss att försöka förstå varför vi motsätter oss förändringar, både som individer och som samhälle, när vi både kan och måste förändras. Borg väver känsligt samman arkivmaterial, svartvit Super 8-film och färgrik HD, i en gripande skildring av den universella kampen mellan huvud och hjärta i denna förändringens tid.

Continue Reading

WORKING TO BEAT THE DEVIL

En åldrande vetenskapsman hemsöks av förvirrade minnesbilder och arbetar dag och natt för att (åter)upptäcka hemligheterna kring skapandet av liv. Varelsen kämpar för att överleva ute i världen och för att hitta sin skapare. Filmen kombinerar fiktivt, äldre och nyare dokumentärt material, och väver in halvbiografiska element från vetenskapsmannen och eremiten Guy Shewrings imaginära framtid och förflutna, där vetenskap blir fiktion.

Continue Reading

FINDING FANON, PART 2

Denna andra del i en digital trilogi använder delar av spelet Grand Theft Auto 5 och är
inspirerad av Frantz Fanons försvunna pjäser. Fanon var en politiskt radikal humanist som utforskade kolonisationens psykopatologi och de sociala och kulturella konsekvenserna av dekolonisation.

Continue Reading

TOOTH FAIRY

Med ett stort begär efter barntänder smyger sig Madeleine in till barnens sovrum om
nätterna för att ta deras tänder. En natt blir hon nästan påkommen och upptäcker en
helt ny värld som får henne att ifrågasätta vem hon egentligen är.

Continue Reading

EVENT HORIZON

Sommaren 1997 i en liten by i Skottland, där ingenting händer och den ena dagen är
den andra lik, vänds Juliannes liv upp och ner när en konstig händelse inträffar.

Continue Reading

FIELD STUDY

Det här är en berättelse om makt, kunskap och oskuld. Om en ung och blyg forskare på projektresa i Polen som plötsligt beslutar sig för att undanhålla sanningen.

Continue Reading

ÇEVIRMEN

Yusuf, en flyktingpojke från Syrien lever i exil i en by på den turkiska gränsen. Han väljs ut för sin nyfunna makt, men hur ska han använda den?

Continue Reading

OVER

Vad har hänt i det lugna bostadsområdet? Ett mord, en smitningsolycka eller en olycka? Sanningen är lika oväntad som tragisk.

Continue Reading

CITY PARADISE

Tomoko kommer till London från Japan för att lära sig engelska. Till en början är staden en svår plats att vistas på, men allt förändras när hon av en slump upptäcker en underjordisk värld under marken, en mystisk och fantastisk värld.

Continue Reading

CREATURE COMFORTS

Djur i bur på ett engelskt zoo har åsikter om det mesta och här får de tillfälle att ventilera dem. Långt innan flykter från hönsgårdar och varulvskaniner vann den här djuriska intervjufilmen i Uppsala och fick även en Oscar för bästa animerade kortfilm.

Continue Reading

HOME

Medan tusentals män, kvinnor och barn försöker ta sig in i Europa, ger sig en engelsk familj ut på vad som förefaller vara en semesterresa.

Continue Reading

ISABELLA

Isabella, 92 år, kämpar för att minnas. Medan hon blir ömtåligare och hennes korttidsminne börjar svika blir hennes förflutna ifrågasatt och utforskat. Hur mycket av livet behöver man komma ihåg för att fortfarande vara sig själv?

Continue Reading

JUS SOLI

Jus soli, territorialprincipen, innebär att nationalitet bestäms utifrån födelseplats. Filmen ifrågasätter och undersöker den brittiska attityden gentemot den svarta befolkningen, betydelsen av att vara britt placeras i ett större sammanhang.

Continue Reading

MARKER

Någonstans i skogarna i norra Sverige springer tusen renar fritt. En gång i tiden tillhörde de Anna-Saras pappa. För att komma över allt som hänt och gå vidare, ger sig Anna-Sara ut för att hitta dem.

Continue Reading

SOMEONE ELSE

Ungdomliga balansakter i gränslandet mellan fakta och fiktion. Äkta scener varvas med spelade och sammanblandas med varandra i detta impressionistiska porträtt av ungdomars tidsfördriv. Erfarenheterna kan vara både stärkande och skrämmande. Om du inte är den person som du vill vara kan du hitta på en annan.

Continue Reading

ECHO PARK

Genom att kombinera en rad nöjesfältsattraktioner till en och samma upplevelse, utforskar filmen underhållningen som verktyg för att utestänga tanken.

Continue Reading

THE DEAL

Detta är en verklighetsbaserad stop motion-animation som skildrar arrangerade äktenskap i östra Polen på 1950- och 60-talen.

Continue Reading

PRECIOUS METAL

Marikanamassakern 2012 lämnade över 100 strejkande gruvarbetare döda eller brutalt skadade, efter den sydafrikanska säkerhetsstyrkans kraftigaste bruk av dödligt våld sedan 1960. Idag håller Marikanas kvinnor protesten vid liv genom en iscensättning av massakerns förlopp.

Continue Reading

EXOMOON

Hon har varit ensam så väldigt länge och eftersom det inte finns någon annan skulle hon lika gärna kunna bo på månen.

Continue Reading

BEAT

Ben Whishaw gör ett fantastisk porträtt av en man som bokstavligen dansar till rytmen av musiken i sitt eget huvud.

Continue Reading

JAMIE

Jamie, en tystlåten och ensam kille strax över tjugo, är på en klumpig jakt efter ett fast förhållande. De erfarenheter han har haft med män har hittills bara lett till besvikelser. Men en söndag träffar han Ben och de tillbringar eftermiddagen tillsammans.

Continue Reading

ARKETEKTON

Norman arbetar som arkitekt i en dystopisk framtid där självständigt tänkande inte tolereras. Men en dag snubblar han på något som kan utvecklas till en kreativ revolution.

Continue Reading

Annonser