Country: Syria

WA AKHIRAN MUSIBA

I den här filmen letar jag efter min tragedi. Jag hittar den inte, för den är inte påtaglig. Jag söker den i minnet, bland skarpa och bleknade bilder, i Damaskus och Beirut, i skuggan av min vän Louays berättelser, mellan mina fängelser, och hans egna. Till slut hittar jag den i min kropp.

Continue Reading

YAMAN

Yaman är en ung uppfinnare. Hans främsta uppfinning är en fantastisk maskin som kan göra underverk med näsdukar. Den hjälper honom att överleva.

Continue Reading

LOVE DURING THE SIEGE

I mer än två år har den syriska regimen belägrat södra Damaskus där 100000 människor fortfarande bor. Under dessa två år har 200 människor dött av svält och brist på sjukvård. De kvarvarande kämpar mot belägringen och hungern med hjälp av hoppet och kärleken de har lärt sig lita på under denna hårda tid.

Continue Reading

NOW: END OF SEASON

Garage Izmir befinner sig på migrationsfärd. Densamma som tusentals syriska flyktingar gör för att ta sjövägen in i Europa efter en lång tids väntan i Turkiet. Kommer nästa del av resan att fördröjas ännu en dag?

Continue Reading

A DAY AND A BUTTON

När det inte längre går att göra uppror. När ens hela land blir ett fängelse och man inte kan finna sin plats i en plötsligt tudelad stad och du går i ditt eget motstånds fotspår. En tudelad stad och var är din plats? Slappna av, du är i Damaskus!

Continue Reading

BLUE

Jag har en återkommande dröm sedan jag kom till Beirut. Drömmen tar mig tillbaka till belägringen av flyktinglägret i Yarmuk, där döden har sipprat in överallt. Men jag är ändå inte säker på om det är en dröm eller en mardröm.

Continue Reading

FRONTLINE

Den här filmen föddes vid frontlinjen i utkanterna av Damaskus, mellan Jobar och Abbasyeen-torget. Den föddes mellan liv och död; mellan början och slutet. Född mellan rebellernas Fria syriska armé och regeringsstyrkorna; mellan krypskytten och hans gevär; mellan ljudet av Fayrouz röst och det av kulor som avfyras.

Continue Reading

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe