Country: USA

HOLLOW COIN

Någonstans mellan en spionhistoria och en busringning återfinns denna avväpnande video om en man som desperat försöker återfå sitt SD-kort, som ligger gömt i ett ihåligt mynt. Med referenser till sovjetiska spioner och storfilmer, underättelseverksamhet och det offentliga rummet, i en hejdlös konstfilmskomedi.

Continue Reading

NIGHT SOIL – FAKE PARADISE

Filmen undersöker om den hallucinogena växten Ayahuasca kan ha någon helande effekt på den moderna människans besvär. Kan den göra för västerlandet idag vad LSD gjorde på 60-talet? Hur kan shamanism, medicinska droger, sexualitet och det femininas återkomst samsas med narcissismen i cyberspace? För att utforska dessa frågeställningar presenterar filmen en mix av personliga berättelser om spirituella och kroppsliga erfarenheter av plantan från Amazonas, med tonvikt på kvinnors röster, traditionellt underrepresenterade i psykedelisk forskning. Kan empati, andlighet, feminism och ekologisk medvetenhet möjliggöra en hälsosam framtid för alla levande organismer på planeten?

Continue Reading

HI, STRANGER

Med bar, rosa rumpa i vädret, talar figuren direkt till dig i publiken med en röst som kan oroa eller förföra. Den är öppen, tillitsfull, sårbar och där för dig med hela sitt hjärta.

Continue Reading

IRON HANDS

Uttagningen till pojklandslaget för tyngdlyftning närmar sig. En 12-årig flicka förbereder
sig inför uttagningen och skapar ett oväntat band med gymnastiksalens tillbakadragna
vaktmästare.

Continue Reading

STRAWBERRIES

Blyga Kate är kär i Adam och ber sin kompis Marie samla information om honom. De
upptäcker att han gillar jordgubbar och Kate pysslar ihop ett kärleksbrev som innehåller
något som hon tror är jordgubbsgodis. När hon upptäcker att godiset egentligen är en
kondom måste de två bästa vännerna hitta honom och förklara sig.

Continue Reading

WHAT HAPPENED TO HER

Män som stirrar på döda kvinnor. En röst från andra sidan (egentligen skådespelaren somspelade den döda flickan i 80-talsfilmen Vid flodens strand) vittnar om den ingåendefetischeringen av hennes kropp. Det här provocerande dokumentet av nakna kroppar lyfter frågan varför Hollywood är så besatt av att visa unga kvinnors död i sådan detalj.

Continue Reading

DEAR HENRI

Nioåriga Henri har nyligen förlorat sin älskade namne och brevvän — morfadern
Henry. Hon saknar honom oerhört, men kanske kan deras korrespondens fortsätta? En
sommardag ”skickar” Henri en rad brev genom att föreställa sig den magiska, indirekta
väg hennes meddelanden tar på vägen till morfadern. Frågan är dock om hon kommer
att få något svar?

Continue Reading

NARCISSUS

En ensam kvinna söker sin dubbelgångare. När väl spegelbilden får liv så är det enda hon vill att extrahera sig från sig själv.

Continue Reading

ANSWER PRINT

ANSWER PRINT
”Förbleknandet som förstör färgfilmer sker i mörker. Processen accelereras av höga temperaturer och, i något mindre utsträckning, luftfuktighet. Färgens förbleknande är oåterkallelig. När väl färgbilder har bleknat är den informationen försvunnen för alltid” – Image Permanence Institute. “

Continue Reading

CRYSTAL LAKE

Crystal Lake handlar om en grupp tjejer som tar över en skateboardpark och skapar ett kvinnligt kraftfält på half-pipen. Där på rampen, utan killars närvaro, utvecklas de och blir synliga. Det här är en hyllningssång till unga feminister som överlever tonårstiden genom sina kvinnliga vänner.

Continue Reading

STOP

En ung man stoppas av polisen på väg hem från träningen och händelsen gör att han riskerar sitt levebröd.

Continue Reading

AMERICAN DREAMER

En man söker sin identitet i ett land som också lider av identitetskris. Mot bakgrund av 10-årsdagen av attacken den 11 september visas efterdyningarna av denna tragiska händelse och slitningarna den rev upp i det amerikanska samhället.

Continue Reading

BORDERLAND

Joel är en latinamerikansk immigrationstjänsteman med en uppåtgående karriär. I karriärssyfte flyttar han till Texas och måste besluta hur han ska tjäna sitt land och samtidigt hedra sin kultur.

Continue Reading

FERGUSON DOCUMENTED: IN 36 HOURS

Den 9 augusti 2014 dödades den svarta 18-åringen Michael Brown av en vit polis i Ferguson i Missouri. Upprördheten över händelsen hjälpte inte bara till att mobilisera Fergusons svarta befolkning, den satte också igång massiva protester i hela USA. Hur kunde en liten förort som ingen kände till bli epicentrum för en ny medborgarrättrörelse?

Continue Reading

BATTALION TO MY BEAT

En beslutsam och envis flicka i ett flyktingläger i Sahrawi ser sig själv som en ledare och befriare, som står över de världsliga händelserna i sitt liv. Hennes disciplin och beredvillighet belyser en av de mest utdragna konflikterna i Nordafrika.

Continue Reading

CIAO L.A.

Tre skådespelare på uppgång – undercoverpoliserna från Spike Jonze musikvideo till Sabotage – intervjuas. Skådespelarna är The Beastie Boys och Sofia Coppola, Jonze dåvarande flickvän.

Continue Reading

INTERGALACTIC

En gigantisk robot kämpar mot ett bläckfiskmonster i denna parodi på japanska monsterfilmer som också är en träffande visuell tolkning av bandets kreativa slagfärdighet.

Continue Reading

FIGHT FOR YOUR RIGHT REVISITED

Yauchs allra sista projekt tar upp tråden från 1986. Efter partyt stöter Beastie Boys ihop med sina alter egon som har rest genom tiden för att battla mot dem. Det blir en stjärnsmäll av rang mellan skådespelare som Elijah Wood, Seth Rogen och Will Ferrell.

Continue Reading

COSMIC RAY

Klassisk protomusikvideo, med inslag av naken kvinna med pärlhalsband, tecknade filmer och atombombsnyheter, till ljudet av Ray Charles What’d I Say.

Continue Reading

ALLURE

Molekylära strukturer och astronomiska händelser blandas med sinnliga, spirituella och subjektiva fenomen i ett klassiskt visuellt experiment.

Continue Reading

ANOTHER VOID

Jefre Cantu-Ledesma möter Dario Argento i ett svindlande San Franscisco i en blandning av droppmålning, konturteckning och kubistiskt collage.

Continue Reading

BROKEN TONGUE

Till ljudet av Tracie Morris Afrika formas en hyllning till yttrandefrihet och rörelsefrihet som ifrågasätter hur vi skildrar våra berättelser.

Continue Reading

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe