1. Reginaonsdag 26 oktober 17:00

  2. Slottsbiografenfredag 28 oktober 15:00

  3. Slottsbiografenlördag 29 oktober 13:00

SHANGHAI, BAKU

Av misstag råkar Samir filma sin syster och hennes pojkvän vid ett intimt möte. Samir använder sedan videon för att utpressa dem. Löst baserad på Tjechovs novell Den stygge gossen.

RED APPLES

En nygift armensk kvinnas förhållande med sin man sätts på prov när svärmor lägger sig i.

9 DAYS – FROM MY WINDOW IN ALEPPO

En morgon i augusti 2012 ser fotografen Issa Touma några män bunkra upp med sandsäckar nere på gatan. Det visar sig vara början på det syriska upproret i Aleppo. Touma tar sin kamera och dokumenterar de kommande nio dagarna från sitt fönster.

HERBST

Människor har inlärningsförmåga. Djur likaså. Men hur är det egentligen med gosedjur? Här försöker regissören lära ett gosedjur att läsa en dikt av Rainer Maria Rilke.

LO LAGA’AT

Hagar arbetar med att konvertera videoband till digitala filer. Hon blir nyfiken på filmer som folk har glömt att hämta så hon börjar titta på dem.

CRAVING FOR NARRATIVE

Varför är nostalgi så tilltalande? Finns det någon form av postideologisk mediaanvändning idag? Var min styvfar en äkta hippie trots att han bar Adidas-basketkängor? Och hur märkligt är det inte att du kan ladda ner en Bob Dylan-konsert som du var på som 7-månaders-foster?

Annonser