1. Slottsbiografentisdag 25 oktober 13:00

  2. UKK Sal Btorsdag 27 oktober 17:00

  3. Reginalördag 29 oktober 13:00

VOOR FILM

Från ett dussintal åskådares perspektiv undersöker den här dokumentären den egendomliga ritualen att se på film. Hur upplevs mediet av personer med funktionsnedsättningar, som är djupt religösa eller kärlekskranka?

THE POWDER OF SYMPATHY

The Powder of Sympathy är en djupdykning i det obskyra, som visar upp bilder i expressfart till väsande och rasslande ljud från Västafrika, USA och Kina

OMNIA

Omnia, en ung kvinna från Egypten, brottas fortfarande med en incident från barndomen som fick henne att tappa känslan för sin kropp och vad det betyder att vara kvinna. Eller vad det betyder att vara älskad. I den här korta dokumentären återvänder hon till händelsen.

ATOTÔ

För att fullgöra en spirituell plikt och fullfölja familjetraditionen, att gräva sin egen grav, tar fadern i familjen med sin son till en kyrkogård.

MOBILIZE

Guidad av dem som bor där och driven av den naturliga världens puls tar filmen oss med på en kittlande resa från det nordligaste norr till städerna i söder. Överallt flyter vardagslivet på med styrka, skicklighet och otrolig kompetens.

ELPINIKI PLAYS THE ACCORDION

Elpiniki försöker fylla sina dagar med mening. Hon lär sig spela dragspel. Maryana ute på gatan är missnöjd. Hon ropar på Elpiniki tills hon kommer till fönstret. De startar en vardaglig konversation som får nya dimensioner av att den skriks fram.

VAYSHA, L’AVEUGLE

Henns vänstra öga ser bara det förflutna. Hennes högra ser bara framtiden. Som en förskräcklig förbannelse hindrar Vayshas splittrade seende henne från att leva i nuet. Förblindad av vad som varit och plågad av det som komma skall, är hon fångad mellan två oförenliga tidsenheter

IL SILENZIO

Fatma och hennes mammas är kurdiska flyktningar i Italien. Vid ett läkarbesök är Fatma tvungen att översätta vad doktorn säger till hennes mamma men hon förblir tyst.

Annonser