1. Slottsbiografenonsdag 26 oktober 13:00

  2. Slottsbiografentorsdag 27 oktober 15:00

  3. Slottsbiografenfredag 28 oktober 19:00

THE SADNESS WILL NOT LAST FOREVER

De vackraste målningarna är de som du drömmer om när du ligger på sängen och röker en pipa, men som du aldrig målar.

SCHULD

På 70-talet, under den mest brutala diktaturen i Argentina, bestämmer sig ett ung aktivistpar för att fly till Europa på grund av rädsla, på grund av kärlek, på grund av skuld.

HOMBRE ELECTRICO

Under energikrisen, som orsakats av den globala uppvärmningen, uppfinner Gaston yrket elektrisk man. Cyklande på en bisarr cykel lyser han upp stunder i folks liv. I öknen har han bara sällskap av sin sängliggande mamma och varje kväll cyklar han på sin cykel för att kunna spela hennes favoritlåt.

A BRIEF HISTORY OF PRINCESS X

Tillbaka till historien om ”Prinsessan X”, en gyllene och futuristisk fallos skulpterad av Brancusi, som i själva verket föreställer Marie Bonaparte, Napoleons släkting.

ANSWER PRINT

ANSWER PRINT
”Förbleknandet som förstör färgfilmer sker i mörker. Processen accelereras av höga temperaturer och, i något mindre utsträckning, luftfuktighet. Färgens förbleknande är oåterkallelig. När väl färgbilder har bleknat är den informationen försvunnen för alltid” – Image Permanence Institute. “

THE PARK

En liten kamera är i rörelse på ett övergivet nöjesfält i hjärtat av Casablanca. Å ena sidan beskriver filmen ungdomarna som besöker platsen. Å andra sidan återskapar filmen deras liv på minutiöst, ofta inspirerat av bilder från sociala nätverk.

1982

1982 är inte ett år, det är ett tal. Antalet massakrer i Colombia. Genom bilder från en Hollywoodfilm från 1919 ger 1982 röster åt offren. Ett porträtt av avlägsna men ändå i högsta grad levande personer.

ISABELLA

Isabella, 92 år, kämpar för att minnas. Medan hon blir ömtåligare och hennes korttidsminne börjar svika blir hennes förflutna ifrågasatt och utforskat. Hur mycket av livet behöver man komma ihåg för att fortfarande vara sig själv?

Annonser