1. Slottsbiografenonsdag 26 oktober 21:00

  2. Slottsbiografenfredag 28 oktober 11:00

  3. Slottsbiografenlördag 29 oktober 15:00

HOME IS NOT HERE

Det här är en historia om två barn som är fast i en pappersstad vid en kall, nordlig strand. Havet berättar sina hemligheter för barnen. Byn är fast i det förflutna, men barnen vill fly.

JUS SOLI

Jus soli, territorialprincipen, innebär att nationalitet bestäms utifrån födelseplats. Filmen ifrågasätter och undersöker den brittiska attityden gentemot den svarta befolkningen, betydelsen av att vara britt placeras i ett större sammanhang.

IMPORT

En ung bosnisk flyktingfamilj hamnar i en liten by i Nederländerna efter att de fått uppehållstillstånd. När de försöker göra den nya världen till sitt hem ställs de inför en rad absurda situationer.

CRYSTAL LAKE

Crystal Lake handlar om en grupp tjejer som tar över en skateboardpark och skapar ett kvinnligt kraftfält på half-pipen. Där på rampen, utan killars närvaro, utvecklas de och blir synliga. Det här är en hyllningssång till unga feminister som överlever tonårstiden genom sina kvinnliga vänner.

NIRIN

Sexåriga Nirin och hans två yngre bröder har blivit lovade en resa av sin mamma. Men resan går inte som Nirin hade tänkt sig.

PARTIR

Rita bor i ett litet hus mitt i öknen. Hennes ständiga försök att ge sig ut för att leta efter den man som övergivit henne, stoppas av systern Saida. Trött på hela situationen bestämmer sig Saida för att följa med henne; tillsammans inleder de en resa genom Venezuelas öken i jakt på svar.

TSHIUETIN

En resa längs den tåglinje som ägs av ursprungsbefolkningen i norra Québec, filmad i utsökt svartvitt, blir en talande symbol för stoltheten och värdigheten som uppnås med självstyre.

Annonser