1. UKK Sal Cfredag 28 oktober 19:00

  2. Fyrisbiografenlördag 29 oktober 21:00

SHADRACH

Varje ruta av den här animationen av en låt på albumet Paul’s Boutique är handgjord.

CIAO L.A.

Tre skådespelare på uppgång – undercoverpoliserna från Spike Jonze musikvideo till Sabotage – intervjuas. Skådespelarna är The Beastie Boys och Sofia Coppola, Jonze dåvarande flickvän.

INTERGALACTIC

En gigantisk robot kämpar mot ett bläckfiskmonster i denna parodi på japanska monsterfilmer som också är en träffande visuell tolkning av bandets kreativa slagfärdighet.

THREE MC’S AND ONE DJ

Här inleddes det långvariga samarbetet med DJ Mix Master Mike och han har också en stor roll i den här videon. Nästan lika stor som fiskögelinsen!

A DAY IN THE LIFE OF NATHANIEL HÖRNBLOWÉR

David Cross från Arrested Development spelar Nathaniel Hörnblowér, den schweiziske filmaren som debuterade som 10-åring med filmen Min berusade tånagel. Filmen blev hans entrebiljett till filmakademin i Geneve och på den vägen är det.

DON’T PLAY NO GAME THAT I CAN’T WIN

Beastie Boys som actionfigurer. Yauch skulle ha regisserat bandets sista video, men cancern gjorde att vännen och samarbetspartnern Spike Jonze fick hoppa in.

FIGHT FOR YOUR RIGHT REVISITED

Yauchs allra sista projekt tar upp tråden från 1986. Efter partyt stöter Beastie Boys ihop med sina alter egon som har rest genom tiden för att battla mot dem. Det blir en stjärnsmäll av rang mellan skådespelare som Elijah Wood, Seth Rogen och Will Ferrell.

Annonser