1. Grandlördag 29 oktober 19:00

  2. Reginasöndag 30 oktober 15:00

SOFIA

Ett intimt porträtt av en färöisk transkvinnas liv. Hon delar med sig av viktiga livshändelser och vi får följa hennes vardag där hon pratar om värderingar, relationer och den kvinna hon är idag.

IAM

2015 hölls för första gången en Circuit Festival i Korea. Det är ett arrangemang för homosexuella, med shower, konserter och fester. Här får vi se hur det såg ut och höra vad arrangörerna, besökarna och artisterna tyckte om festivalen.

WE ARE QUEER

Genom intervjuer med queera konstnärer som vänder sig emot den dominerande synen på könsroller och ifrågasätter binär könskategorisering, utforskar filmen kopplingen mellan konstnärligt skapande och identitet.

PRINZESSIN DES ALLTAGS

Via matlagning och en kärleksdikt ger Dan Dansen oss en inblick i hans kärleksrelation med Fabian. Den stillsamma berättelsen med långa tagningar visar hur det som tidigare verkade vara kristallklart plötsligt blir ömtåligt, tvetydigt och queer. Filmen blir en skildring av att komma ut ur ett annorlunda perspektiv.

GABEY AND MIKE: A JEWISH SUMMER CAMP LOVE STORY

Här kombineras typiska scener från sommarläger med referenser till ikoniska queerfilmer i syfte att skildra vilken betydelse bandet Mermaid Cafe hade för deltagarna i ett judiskt sommarläger på 90-talet.

NO FACE

Vi är ständigt omgivna av kommersiella bilder. Vart vi än tittar och rör oss blir vi överösta av bilder som i huvudsak finns där i ekonomiskt syfte. Detta är en experimentell film om gayikonografi i den kommersiella tidsåldern.

Annonser