1. Grandfredag 28 oktober 17:00

  2. Grandlördag 29 oktober 17:00

YAMAN

Yaman är en ung uppfinnare. Hans främsta uppfinning är en fantastisk maskin som kan göra underverk med näsdukar. Den hjälper honom att överleva.

LOVE DURING THE SIEGE

I mer än två år har den syriska regimen belägrat södra Damaskus där 100000 människor fortfarande bor. Under dessa två år har 200 människor dött av svält och brist på sjukvård. De kvarvarande kämpar mot belägringen och hungern med hjälp av hoppet och kärleken de har lärt sig lita på under denna hårda tid.

NOW: END OF SEASON

Garage Izmir befinner sig på migrationsfärd. Densamma som tusentals syriska flyktingar gör för att ta sjövägen in i Europa efter en lång tids väntan i Turkiet. Kommer nästa del av resan att fördröjas ännu en dag?

A DAY AND A BUTTON

När det inte längre går att göra uppror. När ens hela land blir ett fängelse och man inte kan finna sin plats i en plötsligt tudelad stad och du går i ditt eget motstånds fotspår. En tudelad stad och var är din plats? Slappna av, du är i Damaskus!

BLUE

Jag har en återkommande dröm sedan jag kom till Beirut. Drömmen tar mig tillbaka till belägringen av flyktinglägret i Yarmuk, där döden har sipprat in överallt. Men jag är ändå inte säker på om det är en dröm eller en mardröm.

FRONTLINE

Den här filmen föddes vid frontlinjen i utkanterna av Damaskus, mellan Jobar och Abbasyeen-torget. Den föddes mellan liv och död; mellan början och slutet. Född mellan rebellernas Fria syriska armé och regeringsstyrkorna; mellan krypskytten och hans gevär; mellan ljudet av Fayrouz röst och det av kulor som avfyras.

Annonser