1. Fyrisbiografenonsdag 26 oktober 17:00

  2. Fyrisbiografensöndag 30 oktober 13:00

SYMBOLIC THREATS

Två vita flaggor hissas över Brooklyn Bridge i New York. Är det poesi? Ett hot? Ett tecken på uppgivenhet eller konst? Inspirerad av den heta debatt som följde efter att flaggorna hissats, frågar sig filmen vad konst kan betyda i dagens samhälle.

FIELD STUDY

Det här är en berättelse om makt, kunskap och oskuld. Om en ung och blyg forskare på projektresa i Polen som plötsligt beslutar sig för att undanhålla sanningen.

PIKNIK

Sarajevo i rusningstrafik. Emir, 15 år, är på väg för att träffa sin pappa Safet på Igman, en halvöppen anstalt. De ska ha picknick men trafiken orsakar förseningar …

SMILE, AND THE WORLD WILL SMILE BACK

En kall decembernatt knackar israeliska soldater på hos familjen al-Haddad i ett palestinskt område i Hebron. De är där för att genomsöka deras hus. Diaa, familjens tonårsson, sträcker sig efter en videokamera. Genomsökningen utvecklas till en maktkamp där vapen ställs mot kamera. Soldaterna tröttnar och beordrar Diaa att vända sig mot väggen, de tänker inte gå förrän Diaa slutar le.

WASHINGTONIA

Washingtonia är ett alternativt namn på Aten, en plats där både människor och djur drabbas av sommarsorg på grund av hettan. Washingtonia inleds när giraffens hjärta inte längre går att höra. Washingtonia är den enda palm vars hjärta inte äts av den röda skalbaggen, eftersom det är litet och torrt och ingen gillar små och torra hjärtan.

Annonser