1. Slottsbiografentisdag 25 oktober 17:00

  2. Fyrisbiografentorsdag 27 oktober 21:00

A WORK OF ART

En reflektion kring konstnärens eget arbete, speglat i en dialog mellan tre begagnade karaktärer. Tillsammans står de för en ärlig utvärdering av konstverket och avslöjar en bitter sanning.

SNÖ

Vissa minnen befinner sig i ett slags gränsland. Man tänker på dem och grips av en overklig känsla. Hände det här verkligen? Snö handlar om en bilresa med en oväntad felkörning. Det är en kort film som rymmer många år.

ERINRA

”Du sa: jag har sett dig förneka ensamhet. Jag sa: är inte det meningen med livet?” Till ett collage av rörliga bilder berättar en man om sina erfarenheter och upplevelser av att vara född i ett land, men ha rötterna i ett annat. Att försöka hitta kärlek. Att vara en vän.

FIGHT ON A SWEDISH BEACH!!

Episkt strandslagsmål!! Det är vad som händer när man kallar någons fru för hora och skriker seig heil. Han fick det han förtjänade.

FÖRÖVARE

Förövare handlar om män som våldtagit och nu sitter i fängelse dömda för våldtäkt, om hur männen själva ser på brottet, på sin egen skuld och på möjligheten att komma vidare ut i samhället efter avtjänat fängelsestraff.

MARAN

I en skulptural skymningstillvaro, som är konstnären Åsa Ersmarks egna mardrömmar och hallucinationer från uppväxten, misshandlar en häxa en försvarslös flicka från det att hon är fyra år till in i puberteten. Flickan förflyttas från mardrömmen till verkligheten och mot dödens gräns.

BUSSRESAN

Denna självbiografiska animation som utspelar sig i Israel och Palestina är en road movie om judisk identitet samt kritik av staten Israels politik gällande ockupationen av Palestina. I filmen får vi följa huvudpersonen Sarah, när hon åker runt i Israel med en filmfestivalbuss.

6A

Tillsammans med klassföreståndaren i 6A har ett antal föräldrar samlats till ett krismöte. De enda barnen som är närvarande på mötet är tre utvalda tjejer som snart visar sig vara själva anledningen till att de samlats. De anklagas för att mobba resten av klassen.

Annonser