1. Reginatisdag 25 oktober 19:00

  2. Fyrisbiografenfredag 28 oktober 17:00

FORGOTTEN REASON

I denna stop-motion-film vandrar en grupp förlorade kroppar genom en skog mot ett öppet fält. De utgör en sammanslutning med ett oklart ändamål.

FÖDA

En ung kvinna som har lidit av ätstörningar i halva sitt liv blir plötsligt gravid. Den största utmaningen är att äta ordentligt så att kroppen mår bra. En intim historia om att hitta balansen mellan sjukdom, graviditet och mödraskap.

MOMS ON FIRE

Två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör sexuell frustration och ovilja inför moderskapet.

KOMMITTÉN

Tre delegater från Sverige, Norge och Finland samlas för att komma överens om ett nordiskt konstverk som ska placeras på Treriksröset, den geografiska punkt där länderna möts. Istället för en skulptur presenterar den anlitade konstnären en nordisk dans. Delegaterna ställs inför den verkliga utmaningen med en demokratisk beslutsprocess. Finns det en särskild nordisk rörelse som alla kan enas om?

HOLD ME TIGHT

Kan det vardagliga tinget, efter många års användning, berätta sin egen historia som ägaren inte hade någon aning om?

JAG VAR EN VINNARE

Vi får ta del av tre olika berättelser om ämnet spelberoende, utifrån en mix av dokumentära intervjuer och animation.

FRAGMENT AV ETT LIV I FYRA SCENER

Liban bor med sina yngre syskon och sin mamma i Stockholm. Oväntat dyker hans äldre kusin Dahir upp. Libans pappa, som bor i USA, säger att han måste hjälpa sin kusin och att betrakta honom som sin bror. Liban börjar ställa frågor samtidigt som han filmar.

Annonser