1. Slottsbiografentisdag 25 oktober 15:00

  2. Fyrisbiografenfredag 28 oktober 21:00

ANATOMI

En anatomisk PowerPoint-presentation om varför en man blivit som han blivit. Kategoriskt, från topp till tå, får de ömmande punkterna sin förklaring.

MAN

Man är en expansion av språk och form; av en serie självporträtt som dekonstruerar bilder och identitet – en resa genom psykiska transformationer genom graviditetens vildmark.

TILT

I den animerade videon Tilt bryts en väl befäst relation mellan två personer abrupt, vilket skapar ett totalt existentiellt kaos. Videon är en begrundan över en människas oförmåga att förstå sig på sin egen förgänglighet.

BABY

En försommarnatt i början av juni. Det ligger något magiskt i stockholmsluften. Emma, 34 år, och Joel, 16 år, är två främlingar som möts på väg hem. Under nattens gång lär de känna varandra och varandras hemligheter.

I SKUGGAN AV ORON

Det inre mörkret gestaltas som en svart olycksfågel. I denna film om katastroftankarna som vägrar släppa taget, och om att bara vilja krypa in under täcket och gömma sig för världen. Men det är också en film om att bli sedd, och att finna tröst i att man aldrig är ensam.

SPÅR

Varje år tar cirka 80 personer livet av sig i Sverige genom att ställa sig på spåret. Varje enskild tragedi tar också plats i tågets förarhytt. Hur hanterar lokförare dessa upplevelser? Genom morgondimma och nattmörker reser vi rakt in i reflektioner över liv och död.

HAPPY DAYS

Stolarna i en föreläsningssal kommer till liv och de ordnade formationerna förbyts, stundom i kaos.

THAT’S WHAT FRIENDS ARE FOR

Annelies menskopp har fastnat och Lovisa hjälper henne att få ut den. Med en sked kanske det går att gräva ut den eller funkar ätpinnar bättre? Morot, om en vinklar den på rätt sätt? Var är glidmedlet? En film om vänskap och att alltid ställa upp för sin bästis, en hyllning till brudar, blod, nagellack och sexleksaker.

Annonser