1. Reginaonsdag 26 oktober 21:00

  2. Slottsbiografenlördag 29 oktober 11:00

HOPPTORNET

I ett 10 meter högt hopptorn ställs rädslan för att hoppa mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. En studie av människor i en konstruerad situation.

IN THE SHADOW OF THE TREE

I en stuga i skuggan av ett stort träd bor en trött gammal man plågad av sitt dåliga samvete. Trädets knirrande grenar hindrar honom från att sova. En natt bestämmer han sig för att göra något åt oljudet.

SPERMAHORAN

En queer experimentell film om ofrivillig barnlöshet i en värld där de normativa heterosexuella relationerna sätter reglerna för vem och vilka som får bli föräldrar och på vilket sätt. Om viljan att ge bort den möjligheten till någon annan och den gemensamma längtan och försöken att bli gravida tillsammans.

INDIREKT

Baserat på en verklig händelse visar filmen Indirekt polisens rasistiska sida och berör teman som smygrasism och vitt privilegium.

INGEN SÖMN PÅ STENGATAN

En film om personer som jobbar nattskift i vinterlandet Luleå: Arbetare på stålfabriken SSAB, nattsjuksköterskor, en vakt på ett tidigt crossfit-pass, en busschaufför och andra personer som inte sover under denna kalla januarinatt.

AJJA’S TESTIMONY

Ett spontant möte ledde till ett överraskande vittnesmål. Ajja berättar sin historia genom en blandning av improvisation och stand-up, allt filmat under en och samma tagning.

A STORY OF ANTICIPATION

För 100 år sedan rasade första världskriget. Död, smärta och sorg. Soldater, vapen och explosioner. Allt det där vet vi redan. Men kriget förde också med sig någonting annat.

HINGSTEN

Den 16-åriga ryttaren Adena är kär i sin lärare David, som är dubbelt så gammal. De firar midsommar på samma ö och hon smyger från sin familj för att hitta David och hans kompisar.

Annonser