1. Slottsbiografentorsdag 26 oktober 19:00

BAGGERN

”För det här jobbet måste du ha lite diesel eller motorolja i ådrorna, annars kan du inte
göra det ordentligt!” Damm i ögonen, oljud i öronen och eld i hjärtat! Så gör man jobbet i
demoleringsbranschen. Här får vi också se hur grävarna blir till ballerinor och varför storleken trots allt har betydelse.

KOD ĆOŠKA

Öl, cigaretter eller margarin, butiken på hörnet i Sirča har allt. Det är mötesplatsen för de som inte emigrerade. Inget arbete, inga pengar, men mycket humor och vänskap. Vardag i centrala Serbien, snart kanske över hela Europa?

JUST ANOTHER DAY IN EGYPT

Vad blev kvar efter den egyptiska revolutionen 2011? Inte mycket, förutom en massa
människor i fängelse och en stor besvikelse. Den tidigare högste chefen för armén, Abdel Fattah al-Sisi, tog över och styr nu landet med järnhand. Vardagen går vidare och människor i Kairos gränder försöker göra det bästa av saken.

INS HOLZ

Snö, svett, testosteron och ljudet av motorsågar. Under tre månader var fjärde år fälls träd på branten av ett berg, högt över Ägerisee och förbereds för timmerflottning. Varken ekonomiska eller teknologiska skiften har i Schweiz kunnat ersätta detta traditionella och hållbara yrke.

RAKIJADA

Från hjärtat av Serbien kommer en berättelse om Asterix & Obelix. Pranjani är en by i centrala Serbien. Lokalbefolkningen tjänar sina pengar utomlands eller i jordbruket. Många räknar sig som tjetniker, serbiska patrioter och motståndsmän under andra världskriget. Så långt är allt som det ska. Men i maj varje år äger Rakijadan rum – ett mästerskap om vem som kan dricka mest, balansera på träpålar och brygga den allra bästa magiska drycken: plommonkonjaken Rakija. Detta porträtt av en sömnig by lyckas sätta ett nytt ljus på den serbiska själen, utan att tappa bort den typiska balkanhumorn.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe