1. Reginafredag 27 oktober 21:00

  2. Reginasöndag 29 oktober 15:00

PUMZI

Kenyas första science-fiction-film målar upp en dystopisk framtid som utspelar sig 35 år efter krigen om vatten som splittrade världen. De som överlevt den ekologiska förödelsen hålls inlåsta i stängda samhällen, men en ung kvinna bär på ett frö som kan rädda världen. Filmen har lånat inspiration till sin futuristiska scenografi från klassiska 50-talsfilmer och ursprunglig afrikansk konst.

BEST

Banbrytande musikvideo med Petite Noir, där afrikansk ”Noirwave” blommar ut fullständigt i sin rika och råa glans.

FINDING FANON, PART 2

Denna andra del i en digital trilogi använder delar av spelet Grand Theft Auto 5 och är
inspirerad av Frantz Fanons försvunna pjäser. Fanon var en politiskt radikal humanist som utforskade kolonisationens psykopatologi och de sociala och kulturella konsekvenserna av dekolonisation.

JOJO ABOT – GOD AMONG MEN + MARCHING (NGIWUNKULUNKULU)

“Ngiwunkulunkulu” betyder ”Jag är Gud”. ”En påminnelse om vår identitet som gudomliga väsen med övernaturliga möjligheter” säger regissören, ”men också en för mig förlösande ilska och frustration, riktad mot mig och ”den vita mannen”. Det är en resa till klarhet och mening, ett ärligt uttryck för mina känsor för mitt folk och en påminnelse om gudomligheten i det feminina”.

THE ANCESTORS CAME

En hyllning till konstnären och författaren Faith Ringgolds liv och gärning, samt inflytandet hennes barndoms Harlem hade på hennes verk.

AFRO PUNK GIRL

I ett dystopiskt postapokalypiskt Storbritannien möter en ung punkare en radikal gammal dandy och blir varse hur ett äkta uppror ser ut.

DJULA DANCE

Direkt stigen ur den senegalesiske producenten Ibaakus fantasi och maskiner. Detta
afrofuturistiska opus är soundtracket till Selly Raby Kanes Alien Cartoon modeshow och
performance.

HASAKI YA SUDA

Året är 2100. Världen hemsöks av krig och kaos och dess invånare av en hemsk hunger. Tre krigare; den ädla Wurubenba, den hämndlystna Shandaru och den makthungriga Kapkaru utkämpar en strid på liv och död.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe