1. Grandfredag 27 oktober 19:00

  2. Grandlördag 28 oktober 19:00

LÖFTET

Maj och Helle är över 80 år när de får gifta sig och de lovar att älska varandra i nöd och lust. Snart blir dock Helle allvarligt sjuk och måste flyttas till ett ålderdomshem. Maj gör allt i sin makt för att vara med henne så mycket som möjligt.

BABES ROLL OUT

En manifestation, en hyllning och en utopi, till för queera, bi och lesbiska att njuta av. Ett rum där vår kärlek, vår längtan, vår sexualitet står i centrum. Ett rum där vi sträcker ett sexigt långfinger mot heteronormen. Ett rum där vi är det bästa som finns.En film av Brynhildur Thorarinsdottir och Sanna Carlson

THE LAST LEATHERMAN OF THE VALE OF CHASMERE

I ett bortglömt hörn av Prospect Park, Brooklyn, möter män andra män i Vale of Chasmere. En åldrande läderbög gör en resa i historien och besöker sin ungdoms raggningsstråk. När han går förbi de täta skogsdungar som en gång var fulla av hemligheter, begrundar han den nya världen.

TAILOR

Tailor är en transtecknare som på sin hemsida delar andra transpersoners erfarenheter och utmaningar i samhället.

FUCKGIRLS

Tre kvinnor diskuterar sina erfarenheter av förtryck, självförakt och att själva kunna diktera sina livsvillkor. Skådespelaren Saga Becker (Nånting måste gå sönder) regidebuterar med ett Lemonade-inspirerat transmanifest i tre delar, som slår lika hårt som det blöder.

SELFIE – POSE, CLICK, UPLOAD, REPEAT

Filmen undersöker hur selfies som fenomen har kommit att bli en form av feministisk aktivism på sociala medier. Underrepresenterade grupper tar makten i egna händer och skapar med hjälp av sina självporträtt en bredare representation av kroppar än den media erbjuder.

PANDA III

Du och jag mot världen. Vi kommer inte överens längre. Vi längtar efter varandra.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe