1. Fyrisbiografentisdag 24 oktober 19:00

  2. Slottsbiografenlördag 28 oktober 17:00

THE HEART OF THE WORLD

En höghastighetsmelodram och en vansinnesfärd till jordens medelpunkt. Denna andlösa hyllning till den sovjetiska stumfilmen ställer till mer på sex minuter än du hinner reda ut på lika många timmar.

MAGNETIC MOVIE

I NASA:s laboratorier avslöjas de osynliga magnetfältens hemliga liv som kaotiska geometriska strukturer i ständig dansant förvandling. Rymdforskarna från Berkeley förklarar sina upptäckter.

OF BIBLICAL PROPORTIONS

Året är 1978. I ett konferensrum i Tulsa, Oklahoma möts en grupp vetenskapsmän från hela världen. De har samlats för att i avskildhet kunna diskutera ursprunget till det mystiska kranium som påträffats trehundra meter under isen i Antarktis.

CARLITOPOLIS

En mus som heter Carlito och en svart låda. Ett experiment om evidensbaserat bildberättande i destillerad form.

SYNTHESIS

I en dubbelprojektion kombineras sömnlöst arkivmaterial från reklam- och utbildningsfilmer som omfamnar kemi, fysik och hälsovård, med utdrag ur skapelseberättelsen.

MONKEY LOVE EXPERIMENTS

Inspirerad av kärlek tror en förledd apa att månen är avsedd för honom.

THE CENTRIFUGE BRAIN PROJECT

Detta vetenskapliga projekt utgår från att attraktionerna på en nöjespark ökar människans hjärnkapacitet. Kan verkligen centrifugering av människor med 20 000 hästkrafter lösa alla problem?

FORSKNINGSRAPPORTERNA

I biblioteket på den Kungliga Akademin för de fria konsterna föreläser Profesora om kunskapens väsen för sina forskarassistenter.

THE MARINA EXPERIMENT

Min far kommunicerade med mig uteslutande via kameror och ljudapparater som dokumenterade det känslomässiga våld jag fick utstå i hans regi. Efter hans död grävde jag fram över 10 000 bilder, super 8-film och ljudband av förhör som genomfördes under min uppväxt på Manhattan på 60- och 70-talet. Som dotter och filmens skapare presenterar jag nu bevisen.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe