1. Fyrisbiografenonsdag 25 oktober 19:00

  2. Fyrisbiografenlördag 28 oktober 21:00

INERTIA

En hyllning till dystopisk science fiction. Ljudet växlar mellan höga toner och en motors djupa bas. Filmen är löst baserad på en engelsk berättelse om ett rymdskepp.

DAY-GLO

I det lilla samhället El Ejido på den spanska sydkusten, finns ett centrum för frukt- och grönsaksproduktion i stor skala. På det tidiga 90-talet byggde Luis Zarzuela om sitt växthus till en virtual reality-attraktion. Hans fru hade sett virtual reality på tv och eftersom han kommer från en cargokult drog han igång sitt eget projekt.

5000 FEET IS THE BEST

Filmen baseras på två möten med en drönarpilot. Inför kamera går piloten med på att diskutera de tekniska aspekterna och rutinerna i hans arbete. När kameran är avstängd beskriver han kort de upprepade tillfällen som drönaren har öppnat eld mot militärer och civila – samt de psykologiska svårigheter piloten fått som följd. Istället för att söka efter det dokumentära materialet för att förstärka hans redigerade historia så är filmen avsiktligt felcastad och felplacerad.

RIP GEOCITIES

Som en bergochdalbana på ett nöjesfält erbjuder filmen en tur genom hur Hollywood såg på cyberspace på 90-talet.

ACTIVATED MEMORY

En resa genom ett lugnt landskap, där träden och fälten är på samma gång surrealistiska och bekanta. Genom videofeedback, 3D-animation och färgmanimpulation, skapar bilderna en ny sorts rymd, en virtuell värld där endast fragment av ”verkligheten” finns kvar.

LE SYSTEME MIROIR

Bilder på flykt från en dröm. En märklig skog av neuroner, där filmskaparen vandrar om natten. En dröm som sammanför hjärna med film och minnen med vetenskapliga experiment. Den poetiska resan söker efter det som sammanlänkar neurovetenskapen och filmen, i hjärtat av spegelsystemet: mekanismen som styr vår förmåga att känna empati med varandra – i verkligheten och på film.

WORLD OF TOMORROW

En liten flicka får åka på en sinnesutvidgande resa till sin avlägsna framtid. Oscarsnominerad Sundance-vinnare.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe