1. Fyrisbiografenfredag 27 oktober 17:00

  2. Slottsbiografensöndag 29 oktober 17:00

THE DOUBLE

En hyperdetaljerad skulptur av en vit, medelålders man håller på att tas fram. Röster hörs om mannen medan hans yttre rekonstrueras precist. Det tomma skalet får en personlighet tack vare rösterna från Nederländerna och Papua, men vem är egentligen denna man? Bilden som framträder är samtidigt mystisk och avslöjande.

WITCH DOCTOR

En sång om masshypnos och massbeteende. Musik av De Staat.

HI, STRANGER

Med bar, rosa rumpa i vädret, talar figuren direkt till dig i publiken med en röst som kan oroa eller förföra. Den är öppen, tillitsfull, sårbar och där för dig med hela sitt hjärta.

WORKING TO BEAT THE DEVIL

En åldrande vetenskapsman hemsöks av förvirrade minnesbilder och arbetar dag och natt för att (åter)upptäcka hemligheterna kring skapandet av liv. Varelsen kämpar för att överleva ute i världen och för att hitta sin skapare. Filmen kombinerar fiktivt, äldre och nyare dokumentärt material, och väver in halvbiografiska element från vetenskapsmannen och eremiten Guy Shewrings imaginära framtid och förflutna, där vetenskap blir fiktion.

LAZAROV

En handfull ryska forskare arbetar i det fördolda för att återuppliva den sovjetiska statsmakten. Här ser vi några nya bilder från det mystiska Lazarov-programmet.

TRAUMFRAU

I större delen av sitt liv har Dirk sökt efter sin drömkvinna. Efter flera misslyckade relationer verkar han nu ha hittat sitt livs kärlek. Jenny är vid första anblicken helt perfekt – och ändå fundamentalt annorlunda.

EVERY TIME

Omtolkning av Britney Spears sång, genom en blandning av en fanversion och en
avpersonifierad och samverka version av artisten under hennes depression visar hur vi och popmedia samverkar till skapandet av idoler och monster

UNCANNY VALLEY

Bombarderade av den psykologiska och fysiska kampen i första världskrigets skyttegravar, kastas vi in i krigets förlamande meningslöshet, överlevnadsångesten, broderskapet och alltings vanvett. Varje ruta i denna animerade spelfilm bär på sin egen smärtsamma och detaljrika historia.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe