1. Fyrisbiografensöndag 29 oktober 15:00

HOLLOW COIN

Någonstans mellan en spionhistoria och en busringning återfinns denna avväpnande video om en man som desperat försöker återfå sitt SD-kort, som ligger gömt i ett ihåligt mynt. Med referenser till sovjetiska spioner och storfilmer, underättelseverksamhet och det offentliga rummet, i en hejdlös konstfilmskomedi.

NIGHT SOIL – FAKE PARADISE

Filmen undersöker om den hallucinogena växten Ayahuasca kan ha någon helande effekt på den moderna människans besvär. Kan den göra för västerlandet idag vad LSD gjorde på 60-talet? Hur kan shamanism, medicinska droger, sexualitet och det femininas återkomst samsas med narcissismen i cyberspace? För att utforska dessa frågeställningar presenterar filmen en mix av personliga berättelser om spirituella och kroppsliga erfarenheter av plantan från Amazonas, med tonvikt på kvinnors röster, traditionellt underrepresenterade i psykedelisk forskning. Kan empati, andlighet, feminism och ekologisk medvetenhet möjliggöra en hälsosam framtid för alla levande organismer på planeten?

GRATIS PUNSCH

Den 18:e december 2005 gjorde vi 50 liter bål och erbjöd det gratis vid julmarknader i Wien. Det här är vad som hände.

GEEF ME’S ONGELIJK

På grund av sitt provocerande beteende skickas 15-åriga Julius till en specialskola som har ett program för beteendeförändring. Julius ser ingen anledning att anpassa sig till en hycklande normalitet. Kan han hålla sig till sin ideologi och samtidigt bli utsläppt från programmet?

AUDITION

Etablerade manliga skådespelare bjuds in till audition. Under provfilmningen försöker den kvinnliga regissören få dem gestalta något som triggar deras försvarsmekanismer.

Annonser

  • Ekologiskt te från Pekoe