1. Slottsbiografenmåndag 22 oktober 13:00

  2. Slottsbiografenonsdag 24 oktober 19:00

  3. Reginafredag 26 oktober 19:00

SASHLELI

En man stjäl ett trästängsel från ett högt bostadshus. En grannes barn faller ner från staketet och dör. En man hittar ett suddgummi som fallit ur det döda barnets ficka. Han försöker att bekänna sin skuld för det döda barnets far.

IVIE OMO ME

I den lilla nigerianska familjen är fadern patriarken som skyddar sin flock. Filmen är en intim berättelse om en man vars dolda känslor kommer i dagen när han ställs inför budet att hans son är försvunnen.

EATNANVULOŠ LOTTIT

I denna kortfilm baserad på dans är huvudpersonerna två unga samiska balettstudenter: Birit och Katja Haarla. Filmen berättar en melankolisk historia genom deras dansframträdanden. Samtidigt undersöker den en djupare fråga om landägande i Sápmi.

RUSSA

Russa återvänder till Bairro do Aleixo i Porto för att besöka sin syster och sina vänner som hon ska fira sin sons födelsedag tillsammans med. Under den korta återföreningen återkommer Russa till det kollektiva minnet av grannskapet där tre av de fem tornen står kvar.

TINY BIG

En koreografisk film om en människa besatt av jorden, kärlek och pengar.

BUKIIKAKKONO

Nästan alla män i byn har gett sig av till grönare betesmarker i Europa. En brud slits mellan två möjliga framtider. Tack vare sin brudtärna navigerar hon kring sin forna kärlek och förestående förbindelse.

KAUKAZAS

Tekle och hennes lilla dotter Ema återvänder från utlandet och gör ett besök hos Tekles mamma Dalia. När Ema går ut för att rasta sin hund börjar Dalia, som är rädd att något fruktansvärt har hänt , leta efter henne.

Annonser