1. Slottsbiografenmåndag 22 oktober 15:00

  2. Slottsbiografenonsdag 24 oktober 21:00

  3. Reginalördag 27 oktober 13:00

/ˈɪƏRI/

En förvirrad man, hans förflutna eller framtid, drömmar eller verklighet, falska eller sanna uppvaknanden! Vem är vem? Han vet inte riktigt. Han utforskar bara en kuslig situation för att se vad man kan finna där.

EUFORIA

En erfaren hunduppfödare introducerar en ung flicka i hundutställningsvärlden. Trots att miljön genomsyras av hård konkurrens försöker kvinnorna bygga upp en vänskap.

SCREEN

“Medan han grubblade över den strömmande sandens effekt greps han tidvis av hallucinationer i vilka han själv började röra sig med strömmen” – Kōbō Abe

GOVADAS

Filmen utforskar motsättningar och harmoni mellan människa och natur genom samisk poesi. Den cykliska tidsuppfattningen hos det enda ursprungsfolket i Europeiska Unionen presenteras i filmen som former och lager som vecklar ut sig, baserat på arkivmaterial från 1940-talet och super 8mm-film från 2010-talet.

JE SORS ACHETER DES CIGARETTES

Jonathan är tolv år gammal och bor med sin syster, sin mamma och dessutom några män. De har alla samma ansikte och bygger bo i garderober, byrålådor och tv-apparater.

EKTORAS MALO : I TELEFTEA MERA TIS CHRONIAS

Nyårsafton gryr i en månkysst bil, och Sofia har en dröm som hon inte berättar för någon: under en vandring genom öknen får hon reda på att hon är sjuk. Hon låtsas som att hon inte bryr sig om det. Har hon förlorat sitt hjärta?

Annonser