1. Slottsbiografentisdag 23 oktober 13:00

  2. Fyrisbiografentorsdag 25 oktober 21:00

  3. Fyrisbiografenlördag 27 oktober 15:00

სოციუმის პატიმარი

Vad innebär det att vara fånge i sitt eget hem och land? Filmen är en närgången resa till en ung transkvinnas värld och medvetande, fast mellan längtan efter frihet och förväntningar från föräldrarna som hotar hennes frihet.

III

En man och en kvinna möts i ett väntrum och dras omedelbart till varandra. De påbörjar ett spel som blir allt mer intensivt. Deras ansikten påminner om masker medan deras former gradvis förlorar sin betydelse.

BRITNEY

Filmen är rotad i behovet att erbjuda dess huvudkaraktär en plats i det verkliga världen. För att uppfinna detta nya rum beskriver filmskaparen sitt återvändande till ett övergivet hus. Filmen ser på när detta misslyckande uppstår inför publiken.

THE MAIL LADY

När en envis pojke misstänker att brevbäraren levererar kärleksbrev till hans mamma tar han hjälp av en galen granne för att lösa upp spänningarna hemma.

MATRIA

Ramona bor med sin man, som hon knappt pratar med, och jobbar på en konservfabrik för en despotisk chef. Ställd inför vardagslivets utmaningar flyr Ramona in i relationen med sin dotter och dotterdotter.

AZUL VAZANTE

En mor söker sin son i en sjukhussäng. I stället hittar hon sin dotter. Bland stränder och tidvatten läcker det blått från kärnan.

CALL OF COMFORT

“Var god bekräfta användarvillkoren för att gå med i Nätverket”, säger Big Datakristallkulan när den översköljer dig med bekräftelse och hyperpersonliga annonser. “Allt till din fördel, såklart”. Känn hur din kropp blir tung och avslappnad, och säg bara “Ja!”

Annonser