1. Slottsbiografentisdag 23 oktober 19:00

  2. Slottsbiografentorsdag 25 oktober 15:00

  3. Slottsbiografenfredag 26 oktober 13:00

MOUNTAIN PLAIN MOUNTAIN

Fördjupad förvirring blir en förtjusande upplevelse i detta samarbete mellan Daniel Jacoby och Yu Araki. Ljud och rytmer står i centrum i denna observationsdokumentär om Ban’ei, en särskild slags hästkapplöpning som bara går av stapeln i Obihito, Japan.

YAL VA KOOPAL

En ung flickas undertryckta känslor och instinkter förkroppsligas av djur som skapas i hennes drömmar, men ingen i hennes familj kan se djuren.

DEER BOY

En jägares son räknar hoppande hjortar och somnar. En av dem blir skjuten, en blöder lite, en annan linkar bort från ängen. Hornen växer och växer på pojkens huvud och skär varje natt hål i kudden. Filmen är en skräcksaga om instinkt.

THE LOST HEAD & THE BIRD

En förvirrande och absurd värld i det samtida Indiens utkanter, där gränserna mellan fakta och fiktion flyter samman, och där underströmmar av kast, sexuellt, religiöst och politiskt våld lurar under ytan och bryter fram i allt vanligare förekommande utbrott.

LIVING LIKE HETA

Heta bor med sin säl i ett mycket märkligt hus, fullt av egendomliga rum och ändlösa korridorer. Hela hennes liv kretsar kring noggrant planerade och genomförda rutiner. När det blir oordning i rutinerna börjar Hetas värld falla samman.

BONFIRES

Den 12 juli varje år tänder Nordirlands protestanter stora eldar som en del i firandet av åminnelsen av Slaget vid Boyne 1690. De byggs av lastpallar, däck och skräp. För protestanterna symboliserar de en bekräftelse av deras identitet. För katolikerna står de för arrogans och förnedring.

COYOTE

En prärievarg förlorar sin fru och sina barn i en vargattack. Plågad av mänskliga känslor försöker han bearbeta upplevelsen. Vid sidan av sorg och förvirring tar ondskan allt större plats.

MERRY-GO-ROUND

Restaurangen stänger och Oleg Maratovich vill fira. Han tar med sig tre av sina anställda som inte kan motstå hans charm och de ger sig av på jakt efter äventyr. Men berättelsen tar en oväntad vändning.

Annonser