1. Slottsbiografentisdag 23 oktober 15:00

  2. Slottsbiografenonsdag 24 oktober 13:00

  3. Slottsbiografenlördag 27 oktober 17:00

INTERIORS & EXTERIORS

En observerande film i en enda tagning om det mikrokosmos som utgörs av muslimska seder och klassegregation i Bangladeshs huvudstad Dhaka.

BRICKS DON’T MOVE IN THE WIND

Annabelles liv är så gott som perfekt, men hon har aldrig haft någon pojkvän. Hon tycker att hon har förtjänat att ha någon att göra romantiska saker med. När Bryce hämtade upp henne i sin vintage-Volkswagen var nog det mest romantiska som hänt i hennes liv.

AN EXCAVATION OF US

En båt färdas genom en grotta som döpts efter legenden om Marie Jeanne, en kvinnlig soldat som kämpade i den haitiska revolutionen. Det är denna strid i hennes grotta som kommer att bli historiens mest framgångsrika slavrevolution.

BABYLON

Två unga kvinnor reser genom historien för att lönnmörda diktatorn i en filippinsk barangay och därmed ändra historien.

MOMENTUM 142310

Serien Momentum behandlar å ena sidan utrymmen som bryts av texturer, å andra sidan projektionen av dem, deras temporalitet, och kvardröjande bilder som kan ses inom ett spann på 30 bilder per sekund.

ARR. FOR A SCENE

Två Foley-artister producerar ljud till en av filmhistoriens mest kända scener. Filmen undersöker hur ljud konstrueras för film och vad som händer när filmens struktur bryts ner i sina beståndsdelar.

DESTINATION NOWHERE

En dag i Japan inser en ung man att det han sett som sitt hemland avvisar honom. Filmen är en blandning mellan en konstnärs skapandeprocess och berättelsen om en ung man som inspirerar arbetet. Det är också en berättelse om Thailand, Japan och det som finns däremellan.

TO PLANT A FLAG

Som förberedelse för månlandningen 1969 skickade NASA en grupp astronauter till Islands månliknande landskap. På sitt högteknologiska övningsuppdrag upptäckte de snart de hinder som uppstår när man stöter på en isländsk fårfarmare.

Annonser