1. Slottsbiografentisdag 23 oktober 21:00

  2. Slottsbiografentorsdag 25 oktober 11:00

  3. Reginafredag 26 oktober 17:00

PARSLEY GIRL

En mängd data, i form av dokument, ljudklipp, bilder och video från internet har samlats för att spela upp en gammal folksaga. De berättar sin egen historia (om copyright-fria källor) genom vilka en historia om en flickas självständighet från de varelser som anser sig ha makt över henne berättas.

ЛЕНІНОПАД

En ironisk dokumentär om hur Ukraina tar avsked av Sovjetunionens spöke. I en seans leder Lenins spöke oss genom vårt förflutna, vår samtid och framtid. Filmen presenterar avgudabildernas gryning och skymning, och deras märkliga liv efter detta som historiens spöken.

THE TRAIN, THE FOREST

En märklig tågfärd går genom ett apokalyptiskt landskap av elektricitet och växtlighet.

STILL IS TIME

Tiden verkar ha stannat av denna särskilda söndag. På sin dotters bröllopsdag finner sig en far uppslukad av sina egna känslor, och mitt i festligheterna genomgår han en märklig förändring med djupa metafysiska konsekvenser.

IMPERIAL VALLEY (CULTIVATED RUN-OFF)

Imperial Valley är ett av Kaliforniens viktigaste industri- och jordbruksområden. Genom industriellt jordbruk har man framgångsrikt kunnat odla och exploatera denna geologiska del av Sonora-öknen.

EGG

En kvinna är inlåst i sitt hem med ett ägg, som både attraherar och skrämmer henne. Hon äter ägget, och hon ångrar sig. Hon dödar det. Hon låter ägget svälta ihjäl.

EMPTYING THE TANK

Den inre styrkan hos en fascinerande, kampsportsutövande, Chippewa-kvinna.

ØYET I DET HØYE

Ett porträtt av en ung kvinna vid namn Selma. Hon måste återvända till den lilla ö hon växt upp på – en plats med vilken hon aldrig känt någon tillhörighet. Väl tillbaka träffar hon de som varit hennes vänner och bekanta och konfronterar motvilligt sitt förflutna.

Annonser