1. Reginatisdag 23 oktober 17:00

  2. Slottsbiografentorsdag 25 oktober 13:00

  3. Slottsbiografenfredag 26 oktober 15:00

THE REMEMBERED FILM

Unga soldater från forna krig strövar runt i skogen. I intervjuer delar de minnen som de inte själva kan ha upplevt, men som slagit rot i deras medvetande. Så uppdagas banden mellan krig och föreställning, historia och representation, verklighet och fantasi.

ΤΟ ΔΆΣΟΣ

Välkomna, mina damer och herrar. Jag är er guide, och jag hoppas att vi ska komma bra överens. Det här är något du bara får chansen att uppleva en gång i livet.

LE TIGRE DE TASMANIE

En tasmansk tiger stryker omkring i sin bur på zoo. En glaciär smälter sakta. Ställd inför sitt förutspådda försvinnande släpper naturen loss sin vrede, bryter sig loss ur ramen och motsätter sig utrotning genom att förändras

FAUVE

I ett dagbrott sjunker två pojkar ner i en skenbart oskyldig maktkamp med moder natur som enda vittne.

HAUS DER REGIERUNG

En fantomlik figur rör sig genom ett lyxhus från Moskvas stalinistiska 30-tal. Ljus och skugga fyller rummen, vibrationer tar över allt och ekon från filmer om hemsökta hus bryter igenom.

SKIP DAY

En nära inblick i en mycket speciell dag i livet för några sistaårselever från en high school i en industrialiserad vrå av Everglades i Florida: Skolbalen är över, framtiden är oviss och strandens oemotståndliga dragningskraft får vännerna att köra hundra kilometer för att slappa, posera och njuta av vågorna.

Annonser