1. Slottsbiografenfredag 26 oktober 17:00

Intro: Bend it Like Bergman

Uppsala kommuns filmpris till Ingmar Bergmans minne har delats ut vid festivalen sedan 2010. Det har gått till unga och lovande filmskapare som tänjer på filmkonstens i Ingmar Bergmans anda. Se här hur de bänder och tänjer.

FOX

Aten, Grekland. Mitt i värmeböljan lyssnar Stephanos på rap och tränar, samtidigt som hans mamma planerar dagens aktiviteter. Efter ett bråk dem emellan lämnas Stephanos ensam hemma med uppgiften att ta hand om sina två yngre syskon och familjens hund Lucy. Detta skulle bli den sista sorglösa dagen i de tre syskonens liv.

PANDY

De är alldeles ensamma i skogen och får klara sig själva. En dag hittas de av en alltför aktiv primat – människan – och blir snabbt en bricka i människans spel.

ONDER ONS

Tre högst självmedvetna och högutbildade pedofiler ger en inblick i sina erfarenheter. Hur hanterar man en sexuell läggning som stämplats som förbjuden av samhället och en själv?

LES NAVETS BLANCS EMPECHENT DE DORMIR

1. Hitta en betryggande förklaring för en släng av sömnlöshet: intagandet av rovor. 2. Iaktta passionens mekanismer. 3. Undfly otillräckliga idéer. Det här är en berättelse om att göra slut.

Annonser