1. Reginaonsdag 24 oktober 19:00

  2. Reginasöndag 28 oktober 17:00

LIGNE NOIRE

En kvinna som fiskar i strömmande vatten, en plågad natur, böneutroparens brustna sång, allt sammanbundet av en tunn svart linje.

WA AKHIRAN MUSIBA

I den här filmen letar jag efter min tragedi. Jag hittar den inte, för den är inte påtaglig. Jag söker den i minnet, bland skarpa och bleknade bilder, i Damaskus och Beirut, i skuggan av min vän Louays berättelser, mellan mina fängelser, och hans egna. Till slut hittar jag den i min kropp.

GALATÉE À L’INFINI

Pygmalion, besviken på sin samtids kvinnor, bestämmer sig för att med egna händer skapa en obefläckad kvinna. Han baserar sin skapelse på sina högsta förväntningar: hon ska kunna tillfredsställa hans begär och bidra med arbetskraft till hans kungarike.

NUESTRO CANTO A LA GUERRA

Detta skulle kunna vara början av en mycket lång berättelse, där andar och människor möts och lär sig vad livet är efter att kriget tagit slut.

WHILE I YET LIVE

I Gee’s Bend, Alabama talar fem afroamerikanska kvinnor om kärlek, religion och kampen för mänskliga rättigheter, samtidigt som de fortsätter traditionen som en gång förde dem samman: att sy lapptäcken.

CIRCLE

Ett drabbande porträtt av någon som överlevt en våldtäkt, och som är fast i sin familjs nät av intriger. Genom 13-åriga Khushbus drabbande och personliga berättelse utforskar filmen den gruppvåldtäkt och känslomässiga misshandel hennes farmor lät henne utsättas för. Var börjar cirkeln? Och finns det en väg ut?

LE SENS DE LA MARCHE

Paris 2017: En ny president har valts under våren, krisläget fortsätter. Han rör sig genom staden, på jakt bland gamla och nya monument. Medan staden kämpar med att återta sin oskuld glider den långsamt in i vardagslunken och innanför konstitutionens ramar.

Annonser