1. Fyrisbiografenlördag 27 oktober 23:00

  2. Fyrisbiografensöndag 28 oktober 21:00

LA MORT, PÈRE & FILS

Dödens son har ingen lust att ta över familjeföretaget. Hans hemliga dröm om att bli skyddsängel sätter igång en följd av oväntade händelser och hans pappa måste hjälpa honom ur knipan.

NUKKEMESTARI

En ensam kvinna som söker närhet låter en man förvandla henne till en docka. En poetisk berättelse om längtan efter kärlek, att objektifieras i en relation och att klamra sig fast vid någon, iscensatt med både skådespelare och dockor.

HYBRIDS

När livet i havet måste anpassas efter utsläpp ändras överlevnadreglerna.

ATOMIC SPOT

Arbetarna på kärnkraftverket i Octeville-sur-mer lämnades att dö när ett flygplan kraschade där. De överlevande genomgick en serie mutationer och levde länge i ett litet amfibiskt samhälle bland de radioaktiva ruinerna. Vad de inte lyckades med var att reproducera sig, och den sista överlevaren, Cotis, är nu smärtsamt ensam.

CATCALLS

Filmen utforskar hur kvinnor görs till offer på skenbart säkra platser i det offentliga rummet. En skräckfilm om när jägaren blir byte.

EVSTRÖNGER

Marta och David är ett politiskt engagerat par som gör sitt bästa för att leva som de lär. Av Martas föräldrar har de fått en praktisk möbel från ett stort skandinaviskt företag de själva måste montera. Men i manualen för “Evströnger” instrueras de att göra något helt annat. Ska de följa instruktionerna eller bryta sig loss från kapitalismens grepp?

SCARAMOUCHE SCARAMOUCHE

Ophélie är en flicka med livlig fantasi som bor med sin pappa i en husvagn. En dag möter hon den skräckinjagande låtsaskompisen Scaramouche.

Annonser