1. Slottsbiografenonsdag 24 oktober 17:00

  2. Slottsbiografenlördag 27 oktober 13:00

WHAT WE LEAVE BEHIND

Mark och Grischa tillbringade sin ungdom tillsammans som husockupanter i ett Berlin splittrat av muren, och har nyligen återförenats efter 15 år utan kontakt. Filmen är en ljuddriven kortdokumentär om förändringarna såväl i staden som i deras relation, och om rastlösa själars åldrande

DET VIKTIGASTE NU ÄR ATT MÅ DÅLIG

Under ett informationsmöte på Arbetsförmedlingen får de arbetslösa lära sig att deras viktigaste uppgift just nu är att må dåligt, allt för att hålla inflationen i schack.

WINZIP SENSES

Likt en brevväxling skapar Vanja Sandell Billström och Reza Hazare en betraktelse som kretsar kring frågor om privilegium, ansvar och hur både minnen och kroppar deformeras av att leva under press, som en följd av stress och flykt.

STAMNÄTET

Det står en pojke vid ett kraftverk i Norrlands inland. Detta är en personlig film om att växa upp omgiven av rika naturresurser. Om kraftproduktion, kolonialism, och den känsla som vuxit ur att se, se på nytt, och ifrågasätta det som omger en.

LINGONNATTEN

Mary ser sin chans! Den berömda rockstjärnan Julien är i stan. Mary fejkar att hon arbetar som musikjournalist och lyckas ta sig in i Juliens svit. Mary tänker SEX is ON! Men plötsligt kommer en kladdig överraskning.

KATTHAT

Två råttor, en far och hans son, som bor i en förort till Stockholm, upptäcker en dag att en katt har tagit sig in i deras hem. Pappan kastar ut den, men katterna fortsätter komma tillbaka. Faderns frustration ökar medan barnet börjar se dem på ett annat sätt.

MARTYREN

Asia bor i en Stockholmsförort med sina två barn, Omar och Sara. Asia börjar misstänka att Omar radikaliserats. Hon försöker desperat få reda på vad som händer i hans liv. När polisen inte vill hjälpa henne måste Asia rädda sin son innan han är förlorad för alltid.

Annonser